DR. PINTÉR SÁNDOR

Full text search

DR. PINTÉR SÁNDOR
DR. PINTÉR SÁNDOR belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Két kérdésre kell itt válaszolnunk gyakorlatilag. Az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet 1998. szeptember 18-án tett büntetőfeljelentést a Globex Értékpapír-forgalmazó és Befektetési Részvénytársaság vezető tisztségviselői ellen. A feljelentés adatai szerint az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet 1998. szeptember 8-a óta végez helyszíni vizsgálatot a szóban forgó pénzintézetnél, amely vizsgálat célja annak megállapítása, hogy a részvénytársaság befektetési és egyéb szolgáltatási tevékenységét a jogszabályi előírásoknak megfelelően végezte-e.
(14.30)
A feljelentés alapján a Központi Bűnüldözési Igazgatóság feljelentéskiegészítést rendelt el. Az ennek keretében beszerzett további adatok alapján bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja merült fel. Ezért 1998. szeptember 23-án az ügyben nyomozást rendeltek el. A nyomozás eredményéről az ügy befejezése után tájékoztatást tudok adni.
A kérdés másik oldala a helyi önkormányzat felelősségét célozta meg. A helyi önkormányzatokról szóló törvény szerint az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, szabályszerűségéért a polgármester felelős. A helyi önkormányzat a gazdálkodása belső ellenőrzéséről maga gondoskodik, jogszabályban meghatározott képesítésű belső ellenőr útján. A külső ellenőrzést az Állami Számvevőszék végzi. Jelen pillanatban a Belügyminisztériumnak nincs lehetősége az önkormányzati döntések helyességét és célszerűségét vizsgálni, egyedül azok törvényességét vizsgálja. Törvénysértés jelen pillanatig nem merült fel itt, törvénysértés a vizsgálataink alapján nem történt, a célszerűség vizsgálatára pedig felkérjük majd az ÁSZ-t.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit