DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS gazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kérdésre lényegében megoldást ad a fogyasztóvédelemről szóló törvény, amely biztosítja a fogyasztói érdekek, így többek között különösen a megfelelő tájékoztatáshoz fűződő érdekek védelmét. A törvény szerint a használati és kezelési útmutatóban a fogyasztókat magyar nyelven, közérthetően és egyértelműen tájékoztatni kell az áru rendeltetésszerű használatának, felhasználásának, eltarthatóságának és kezelésének módjáról. Ezt a rendelkezést értelemszerűen kell alkalmazni a szoftverekre mint sajátos árukra is.
A törvény rendelkezik arról, hogy a fogyasztóvédelmi rendelkezések megsértése esetén a fogyasztóvédelmi felügyelőségekhez lehet fordulni. A hatóság elrendelheti a jogsértő állapot megszüntetését, az áruknak forgalomból való kivonását. A rendelkezések megsértése esetén jelentős összegű bírságot szabhat ki. A bírság összegénél a hatóság figyelembe veszi a fogyasztók érdekeinek, sérelmének súlyát, a jogsértő állapot időtartamát és más tényezőket.
Biztosítom a képviselő urat arról is, hogy a kérdésében foglalt felvetést jelentősnek tartjuk, és a fogyasztóvédelmi hatóságok a fogyasztóvédelmi rendelkezések megsértése esetén ugyanolyan szigorral járnak el, mint a hamis szoftverek esetén az illetékes hatóságok. Figyelemfelhívó kérdése alapján felhívom a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséget, hogy munkaprogramját a szoftverek forgalmazásával kapcsolatos panaszok vizsgálatával egészítse ki. A vizsgálat eredményéről a képviselő urat külön is tájékoztatni fogom.
Kérem, válaszomat szíveskedjék elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit