VÁRHEGYI ATTILA

Full text search

VÁRHEGYI ATTILA
VÁRHEGYI ATTILA, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Igen tisztelt Képviselő Úr! Legutóbb egy napirend előtti felszólaláskor elmondtam, hogy az ország szabadsága a média szabadsága. Most is megismételni tudom az akkor elmondottakat, hogy a kormány és a kormánypárti többség minden tekintetben a törvényesség betartásával kívánja megtenni azokat a lépéseket, amelyek, reméljük, sok tekintetben változtatnak azon a helyzeten, amely kialakult mind a gazdálkodás tekintetében, mind egyéb tekintetben a magyar média piacán.
Mit értek ez alatt? A minisztériumban megkezdődött annak az ütemtervnek a kidolgozása, amely a teljes magyar médiapiac, benne a közszolgálati és kereskedelmi médiák feltérképezését, az eddigi tapasztalatok összegzését kezdené meg, s amely munka elvégzésével független intézeteket kívánunk megbízni. Ebben szeretnénk is kérni minden olyan, a médiapolitikát képviselő, az iránt érdeklődő személy támogatását, hogy elérjünk oda, hogy az elkövetkezendő év első felére azok a törvénymódosítások, amelyek a médiatörvényben és más egyéb kapcsolódó jogszabályban igényként megjelennek, keresztülvihetők legyenek.
Szükségesnek tartom mindenképpen megjegyezni, hogy legelőször is azonban a közszolgálati média gazdálkodási kérdéseit kell rendezni.
(9.10)
Jól látható, hogy például a Magyar Televízió elnöke, illetve elnöki jogkörrel eljáró alelnöke pontosan látja cselekvésének szabadságát és lehetőségét, de egyben felelősségét is, és megtette azokat a lépéseket, amelyek a televízió gazdasági viszonyainak rendezése irányába hatnak.
Úgy gondoljuk, hogy a kormánynak és az Országgyűlésnek egyaránt feladata egyfelől az elmúlt három év tapasztalatait összegezni, annak alapján a jogszabály-módosításokat megtenni, illetve kezdeményezni, és egyben lehetőséget biztosítani, hogy valóban a média szabadsága az ország szabadsága legyen. Ehhez kérem a képviselő úr és természetesen az Országgyűlés támogatását is. (Taps a kormánypárti padsorokban és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit