SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Tisztelt Ház! Létezik három videokazettára rögzített tanúvallomás, amelyek mindegyike a gyanú árnyékát veti az egykori országos rendőrfőkapitányra, a jelenlegi belügyminiszterre az elmúlt időszak fővárosi robbantásos merényletsorozata kapcsán.
A miniszterelnök úr pár napja arról tájékoztatta a polgárokat, hogy tudomást szerezvén a videokazettás vallomásokról, maga kért kivizsgálást a Legfőbb Ügyészségtől, s az onnan kapott válasz cáfolt a belügyminiszterrel szemben felmerült minden gyanút. Így tehát csak a létükben fenyegetett bűnözői körök dezinformációs bosszúakciójáról van szó, nincs ok a bizalom és a támogatás megvonására, sőt az erőteljesebb, mint valaha is volt. A belügyminiszter úr pedig azt állította, hogy maga is kért vizsgálatot saját maga ellen, és az egyik tanúvallomást tartalmazó kazettát három kompetens belügyi és nemzetbiztonsági szervnek is megküldte, és ezek mindegyike alaptalannak minősítette az ellene felmerült vádakat.
Tegnap óta azonban a gyanú árnyéka egy kicsit még sötétebbé vált, hiszen egyrészt kiderült, hogy a legfőbb ügyész úrhoz nem érkezett miniszterelnöki megkeresés; másrészt a Legfőbb Ügyészségnek nem is lehet feladata emberek tisztázása, a bombagyáros Clodo Dietmar és Pintér Sándor esetleges találkozóival kapcsolatos híresztelések vizsgálata; harmadrészt pedig egyetlen hivatkozott szervezet sem kapott Pintér Sándortól videokazettát megvizsgálásra.
Ezek után kérdéseim a következők:
Találkozott-e, tartott-e fenn bármilyen jellegű kapcsolatot Pintér Sándor üzletember Clodóval, a bombagyárossal?
Milyen legfelsőbb ügyészi iratra hivatkozik a miniszterelnök úr, amikor az ügyet megnyugtatóan lezártnak tekinti és ad acta kívánja tenni?
A miniszterelnök úr, valamint a belügyminiszter úr szavahihetőségének visszaállítása érdekében mikor tudjuk meg e szerfelett kínos ügyben az igazságot, valamint azt, hogy ki, mikor és miért nem mondott igazat?
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit