HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Később az adatvédelmi biztos beszámolójánál szeretnék hosszabban is hozzászólni, most csak egy kétpercesre kértem lehetőséget.
Amit tanult képviselőtársam, Pokol Béla elmondott, amögött tulajdonképpen, biztos vagyok benne, nagy elméleti felkészültség van. Az önmagában természetesen nem gond, hogy valaki egy létező intézménnyel kapcsolatban alapvetően kritikus véleményt fejt ki. Azt gondolom azonban - és ennyiben értenék egyet Bauer képviselőtársammal -, hogy itt most a konkrét előterjesztésekkel kapcsolatban, amelyek fölött vitatkozunk - az adatvédelmi és a két másik biztos hölgynek, illetve úrnak a jelentése -, az új parlamentben ritkán tapasztalható konszenzus alakult ki, kormánypártok és ellenzék alapvetően egyetértenek abban, hogy jó munkát végeztek az országgyűlési biztosok; ezzel a jó munkával kapcsolatban néhány részletkérdésről természetesen ki-ki vitatkozik. Ezért gondolom azt, hogy természetesen az intézmény létjogosultságának vagy jelenlegi szabályozottságának a felvetése jogos, hiszen Pokol professzor emberi jogai közé tartozik, hogy az alkotmányos felépítésünket bírálja. Azt is gondolom azonban, legalábbis a Szocialista Párt nevében azt tudom mondani, hogy mi nemcsak az országgyűlési biztosok működésével vagyunk elégedettek, hanem azzal a struktúrával is, amely kialakult.
Nem tudom elhallgatni ugyanakkor azt a véleményemet Bauer Tamás képviselőtársam felszólalásával kapcsolatban, amely abszolút rosszallóan említette, hogy egy párt, nevezetesen a Kisgazdapárt a köztársasági elnök közvetlen választása mellett állt ki. Én inkább, amennyiben a Kisgazdapárt hallgatna rám - nem tudom, hogy így lesz-e -, arra biztatnám, hogy továbbra is álljon ki e mellett az elképzelése mellett. Biztos vagyok benne, hogy más pártok is vannak ebben a parlamentben, amelyek hosszabb távon - a '90-es, egyszeri rendezéssel szemben - a köztársasági elnök közvetlen választása mellett fognak állást foglalni.
Köszönöm a lehetőséget. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit