SZABÓ LUKÁCS

Full text search

SZABÓ LUKÁCS
SZABÓ LUKÁCS (MIÉP): Köszönöm. Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy négy év parasztellenes politikája után úgy tekinthetünk a magyar mezőgazdaságra, mint katasztrófa sújtotta területre. Éppen ezért a választásokat követően nagy megnyugvással vettük tudomásul azt, hogy olyan párt kapja meg a mezőgazdasági tárcát, amely már nevében is hordja a "kisgazda" szót. Mert a Kisgazdapártnak nem kell külön elmagyarázni azt: mit jelent az, hogy 1993-ban úgy kellett elkezdeni a föld művelését, hogy sem tőke, sem eszköz nem volt hozzá. Csaknem a puszta kézzel kellett megművelni a földet, és a magyar parasztság mégis helytállt.
Nyilvánvaló és nagyon örvendetes, hogy a Kisgazdapárt elnöke, aki miniszter lett, rögtön tűzoltó munkához fogott. Helyeseltük azt a lépését, hogy intervenciós búzafelvásárlási rendeletével megpróbálta szinte a lehetetlent, hogy egy minimális bevételhez juttassa a parasztságot.
Az első kérdésem arra vonatkozik, mit tervez a tárca azokkal a búzatermelő parasztokkal, akik a rendeletnek megfelelően időben bejelentették a földművelésügyi hivatalhoz az intervenciós felvásárlásra a részvételüket, a földművelésügyi hivatal befogadta, tehát jónak, jogszerűnek találta az ő jelentkezésüket, továbbította a szakminisztériumhoz, és mégis valahol, valamilyen adminisztrációs oknál fogva több száz bihari gazda mégis kimaradt az intervenciós lehetőségből.
A második kérdésem pedig arra vonatkozik, mit tervez a tárca arra vonatkozóan, hogy 1999-ben már átfogó módon rendezze a mezőgazdaság problémáit, és ne ilyen tűzoltó munkával kelljen a mezőgazdaság kérdéseit megoldani.
Köszönöm szépen, és várom miniszter úr válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit