DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Keller Képviselő Úr! Mivel úgy tudom, hogy ön közgazdász, ezért tudja, hogy az üres halmaz - mint halmaz - nem fogalom. A férc és azt hiszem, talán még a semmitmondás, ezek, amiket perszeverált. Ha nekem kell ezt értékelnem, erre van pszichopatológiai kórforma. (Derültség a kormánypártok soraiban.) Egyébként a jogkeletkeztetés, annak a vagyoni joggá tétele és annak a deklarálása ennek a tartalma, nincs benne több, nincs benne más. Ha ezt ön üres halmaznak érzi, akkor van a vákuumra is leírás, annak van elhelyezkedési tere is valahol a világban.
Egyébként ezek a jogok... - és itt visszautalnék Szabó miniszter úr dolgára, van hasonló jog, vagyoni jog a magyar jogrendszerben, tehát nem idegen ettől a jogrendszeri elemtől. Egyébként ami a célja volt, azt ez a törvény leírja. Lehet vitatni, lehet mást is mondani, ezt leírta.
Nagyon örülök annak az okfejtésnek, amit Horváth képviselő úr elmondott. Azzal álltunk szemben október közepén, hogy ebben a rendszerben a privatizációs folyamatban meg kell teremtenünk ezt a vagyoni jogot, mert másképp nem lehet továbblépni. Biztosan tovább kell lépni, mert fel kell építeni az új egészségügyi rendszert. Annak vannak kétharmados elemei, de nem erről szól ez a vita.
Itt azt kell megtárgyalni, hogy elfogadják-e önök azt, hogy ezt a vagyoni jogot keletkeztessük, ha elfogadják, ezt kiknek adjuk. Lehet vita, és itt azt mondjuk, hogy annak az okfejtésnek is igaza van, hogy ez az érték ugyan a jelenleg praxisban lévőké, de ezt esetleg áttettebben kell értelmezni, ez már egy külön lépés. Ezen lehet vitatkozni, az elhelyezkedéséről és a szükségességéről nem, és ez a továbblépés első eleme.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit