DR. HEGEDŰS MIHÁLY

Full text search

DR. HEGEDŰS MIHÁLY
DR. HEGEDŰS MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót elnök úr. Erre a meglepő felvetésre, amely az ellenzék oldaláról jött, egy nagyon rövid és egy kicsit hosszabb gondolattal lehet reagálni.
A rövid gondolat az, hogy a Független Kisgazdapárt frakciója nem támogatja az általános vita megszakítását, elhalasztását. Nem támogatja, mert egyrészt a parlament megszavazta a napirendekben, a bizottságok megszavazták, tehát semmi törvényes akadálya nincs annak, hogy az általános vita folytatódjék. Ez a rövid.
A picit hosszabb: azzal kezdeném, hogy a halogatás az ügy halálát jelenti. És ennek az ügynek a segítéséről mind az ellenzéki pártok, mind a kormánykoalíció pártjai kifejezték a segítő szándékukat. Ez, hogy most elhalasztjuk egy ügynek a megkezdett építését, egy építkezést félbeszakítunk, nem az ügy segítségét jelenti. Itt a konstruktivitás teljes hiányát jelenti ez.
Én azért is csodálkozom, mert megkezdődtek a hatpárti egyeztetések, ahol nagyon sok mindenben nagyon közel kerültünk egymáshoz, az ellenzék és a kormánykoalíció pártjai leszögeztük, hogy mind a hat párt szeretné, hogy egy jó törvény megszülessen. És annak, hogy egy jó törvény megszülessék, a legnagyobb akadálya az idő. Tehát minél később fogjuk elkezdeni ennek a tárgyalását, annál kisebb az esélyünk arra, hogy jó törvényt hozzunk. A későbbi megbeszélések, a hatpárti egyeztetések folytatását ez nem zárja ki, módosító javaslatokat mi már tettünk, elvárjuk az ellenzéktől is, hogy a kritizált törvénypontokhoz javító javaslatokat tegyenek, és folytatódjon ez a vita, mert így eredményre nem vezet.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit