DR. HEGEDŰS MIHÁLY

Full text search

DR. HEGEDŰS MIHÁLY
DR. HEGEDŰS MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Lassan parttalanná kezd válni a vita, és lehet, hogy egy kicsit öncélúvá is. Nem kerül sor a szakmai beszélgetésekre, nem kerül sor a pártok szakembereinek a szónoklataira. Én csak Vojnik Máriára szeretnénk visszautalni, amikor azt mondta az előbb, hogy kölcsönös előnyök. Kérem, erre a kölcsönös előnyre kellene most már odafigyelni! Ennek a törvénynek az a célja, hogy kölcsönös előnyöket ne a pártok szerezzenek, hanem az orvosok és a betegek. Erre próbáljunk meg odafigyelni, mert a látszólagos vita - mint amikor Wekler képviselő úr hozzászólt az önkormányzattal kapcsolatban - egy elképesztő tájékozatlanságot árult el. Mert azt mondta, hogy a törvénytervezet oda akarja adni egy embernek és az önkormányzattól el akarja venni az ellátási kötelezettséget. Kérem, én azt tudnám mondani, hogy ez nem így van.
Ugyanígy Szabó képviselő úrnak hadd mondjam el, hogy nem sérülnek a betegek jogai, mert a betegek orvosválasztási joga ezután is megmarad. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Egy faluban egy orvos van!) Azt szeretném mondani, hogy egyetlenegy javaslatban nem szerepel, hogy az önkormányzatra ruházott ellátási kötelezettséget odaadja egy embernek - marad az államnál, közbeiktat szervezeteket: a kamarát, a tisztiorvosi szolgálatot.
Kérem, ez nem vezet eredményre, és azt tudnám javasolni képviselőtársaimnak, hogy koncentráljunk a hatpárti beszélgetésre. (Dr. Kökény Mihály: Akkor állítsuk le a törvény tárgyalását!) És a hatpárti beszélgetésre azok is jöjjenek el, akik most tájékozatlanságot árulnak el, és akkor legközelebb tényleg szakmai vita folyik, és a hatpárti... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Jó, köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit