DR. HORVÁTH ZSOLT

Full text search

DR. HORVÁTH ZSOLT
DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Néhány dolgot szeretnék pontosítani. Képviselő Asszony! A módosító javaslatokat, amelyeket ön és valamennyi ellenzéki párt megkapott, azért adtuk oda még a benyújtás előtt, hogy a hatpárti tárgyalásoknak bármilyen formában, de értelme legyen. Ezért nyújtottuk át önöknek. Ezek tartalmaztak és tartalmaznak ma is olyan kétharmados részt, amelyekről lehetett volna és lehetne vitatkozni, ha ezt a vitát tudnánk folytatni. Ami most a Házban történik, az nem igazán ad alapot annak a reményemnek, hogy ezt a vitát érdemben folytatni fogjuk tudni, noha a jövő hét hétfőre kitűztük az időpontját abban a reményben, hogy esetleg megegyezünk; abban a reményben, hogy ezek a módosító javaslatok majd tovább módosíthatók lesznek, ha ezt önök igénylik, vagy bizottsági módosító javaslat formájában megjelenhetnek.
(Kocsi László helyét a jegyzői székben
Kapronczi Mihály foglalja el.)
Egy egészen más hangnemben tudtunk, úgy tűnik, beszélni abban a teremben, ahol csak a hat párt van, és valami egészen mássá válik itt, amikor önök beülnek az Országházba. Egyszerűen én ezt teljesen nem tudom megérteni, persze én még ifjú képviselőnek számítok, nincs akkora politikai tapasztalatom valószínűleg, de azt nagyon nehezen tudom feldolgozni, hogy egészen mást mondanak egy teremben nekem, és egészen mást mondanak egy nagyobb teremben. Ez így nem megy!
Én azt kérem önöktől, ezt nevezheti minősítésnek, aminek csak tetszik... - de nehéz azt is feldolgoznom, hogy a bizottsági ülésen - ahogy Erkel képviselő úr elmondta - elnök úr mást sem tett, mint arról szólt, hogy nem beszélünk azokról a módosító javaslatokról, amiket ott előterjesztettünk, az nem vita tárgya, általános vitánál erről nem lehet szó. Jó, én ezt tudomásul vettem. Ma ezzel szemben önök azok, akik folyamatosan előcitálják ezeket a javaslatokat, s erről beszélnek. Most akkor megint mi van? Másképpen beszélünk a bizottsági ülésen, s másképpen beszélünk a plenáris ülésen. Ez nem megy! Tessék eldönteni, hogy igen vagy nem! Még az sem baj, ha eldöntik, hogy nem, csak akkor legalább mondják meg és ne úgy csináljanak, mint aki akarja is, meg nem is, mert annak nyögés a vége.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit