DR. LENTNER CSABA

Full text search

DR. LENTNER CSABA
DR. LENTNER CSABA (MIÉP): Olyan törvényjavaslatról még nem hallottam, amikor a törvényjavaslat keretében a törvényjavaslatot lehetővé tevő kormányrendeletekről, miniszteri rendeletekről is szó esett volna.
A beterjesztett törvényjavaslat 3. §-ához fűzött részletes indoklásban egyértelműen megfogalmazza azt az előterjesztő egészségügyi miniszter, hogy a működtetési jog részletes szabályait a javaslat alacsonyabb szintű jogszabályokba utalja. Idézem: "A kerettörvény jellegéből fakadóan nincs szükség arra, hogy minden részletkérdés itt kerüljön szabályozásra." Számomra eléggé egyértelmű, hogy jelen esetben is ez történik. Egyébként minden törvénynél ez van, hogy van egy törvény, amit elfogad az Országgyűlés, majd azt végrehajtási rendeletekkel alacsonyabb szintű jogi formák keretei között szabályozzák.
Úgy fogalmaz még a részletes indokolásban az előterjesztő, hogy "Különösen azért nem szükséges, mivel a hatályos egyéb jogszabályok jól körülírják a részelemek jelentős körét." Tehát azt mondanám, mielőtt Kuncze Gábor itt kritikátlan hangon kiabál, előbb olvassa el a törvényjavaslat részletes indoklását, de ha nem tette volna meg, esetlegesen a bizottsági, szakbizottsági vitákban ezekre az elemekre ki lehetett volna térni, meg lehetett volna kérdezni, hogy miért nincs (Az elnök csenget.), vagy ha esetleg vannak kérdései, ott mondhatta volna el, nem pedig két órája ezzel húzzuk az időt.
Köszönöm. (Szórványos taps a MIÉP, a Fidesz és az MDF soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit