KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Amikor Horváth képviselő úr a bizottsági véleményt említette, meglehetősen személyesre sikerült a hozzászólása. (Dr. Horváth Zsolt: Tárgyilagos volt!) Nagyon tárgyilagos volt, igen, képviselőtársam. Ezzel kapcsolatban a bizottsági ülésen is elmondta a képviselőtársam, hogy ez a négy hét valóban nagyon rövid idő, már ami a rendelkezésünkre áll most, és: "Valóban egy nagyon nagy rendszernek az átalakítgatásáról van szó, de szeretném, ha nem alakulna ki az a látszat, hogy ez a négy hét volt az összes erre fordított idő és munka, hiszen több mint egy év óta dolgozunk rajta. Lehet, hogy ez a négy paragrafus került bele, de tudjuk nagyon jól, hogy volt egy majdnem 30 paragrafusból álló másik javaslat, amelyik nagyobb mélységben szabályozta volna ezt a kérdéskört."
Most miről beszélünk, képviselőtársaim? Négy paragrafusról vagy harminc paragrafusról? Ez az, amiről a szabad demokraták is és a szocialisták is szólnak, hogy itt tulajdonképpen elindul egy vita, a kormány egy összecsapott munkát idehoz elénk, a kormányzó többség szeretne vitázni, mondjuk, egy egészen más elgondolásról, az ellenzéki képviselőknek nem áll rendelkezésükre mindaz az információ, ami adott esetben a kormányképviselőknek rendelkezésére áll, a kormány nem akar bennünket ellátni információval, és közben tízmillió ember sorsát érintő kérdésről akarnak dönteni karácsony előtti végszavazással. Ez az, ami teljességgel elfogadhatatlan, és tisztelt Horváth képviselő úr, érdemi vitát úgy lehet lefolytatni, ha kellő információ birtokában vagyunk. Nem az általános vita fogja meghozni az informáltságunkat, hanem az, hogy a kormány elmondja, hogy tulajdonképpen mit is gondol erről az egész átalakításról.
Nem ellene vagyunk a folyamatnak, hanem érte szeretnénk dolgozni megfelelő informáltsággal. (Kuncze Gábor: A parlament nem gyorstalpaló tanfolyam!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit