KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Visszautalva Erkel Tibor képviselő úr megszólalására, én azt gondolom, hogy az a felháborító és az az arcpirító, hogy másfél éves kormányzati tevékenység után ilyen négy paragrafusból álló törvényjavaslatról akarnak általános vitát kezdeményezni. Ez a felháborító, tisztelt képviselőtársam! És akkor választ kellene adni most már, Horváth Zsolt képviselő úr, arra, hogy melyik javaslatnak az általános vitájáról akar most dönteni a Ház, vagy miről akar vitatkozni. A kormánynak erről az üres halmazáról (Dr. Horváth Zsolt iratokat mutat fel.), vagy az önök 30 paragrafusáról? Erre választ kellene adni.
Arra is választ kellene adni, hogy mire alapozták azt a kijelentésüket, hogy az ellenzéki oldal nem akarja hozzájárulását adni az önkormányzati törvény módosításához. Meg kellene mondani, hogy mikor keresték meg az ellenzéki pártokat e tekintetben. Akkor, amikor már be volt nyújtva ez az üres halmaz vagy pedig azt megelőzően? (Dr. Horváth Zsolt: Azt hiszem, szerdán.) Erre soha nem adtak még választ, csak egyszerűen kijelentik, hogy azért került ide ez az üres halmaz, mert az ellenzéki pártok nem adják a hozzájárulásukat a kétharmados törvény módosításához. De soha nem mondták meg azt, hogy mi mikor jelentettük ki azt, hogy ehhez nem adjuk a támogatásunkat.
Természetesen szeretnénk tudni azt, hogy milyen elgondolása van a kormánynak, de amikor ilyen semmitmondó törvényjavaslatot terjeszt a Ház elé, akkor értelemszerű, hogy csak ez a vita következhet, képviselőtársam. Ha egy tartalmi elemeket is magában hordozó törvényjavaslatról folyna az általános vita, akkor nyilván a vita szelleme is egészen más lenne.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit