BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Úr! A sok órával ezelőtt elkezdődött vita, hogy tudniillik nagyon zavaros állapotban kezdünk erről a törvényjavaslatról vitatkozni, a kormánypárti oldalnak az a vádja, hogy az ellenzék obstruálná ezt a tárgyalást, ez merülhet fel újólag az ügyrendi javaslat kapcsán. Azért kértem szót, mert délelőtt az első ügyrendi vita kapcsán nem kaptam lehetőséget arra, hogy kifejtsem az álláspontomat, cáfoljam ezt a feltételezést azzal, hogy bennünket éppen az igényesség motivál, hogy szülessen egy jó törvény, mert látunk rá elvi lehetőséget, hiszen a parlamenti patkó mindkét oldalán ülő pártok privatizálni szeretnék az egészségügyi ellátást, de nem mindegy, hogy hogyan.
A mai vita arról szólt, hogy ez a kérdés kormánypárti oldalon is végiggondolatlan, nem jutott a kormánypártok jó néhány képviselője és az érintett tárca megállapodásra, egyezségre, következésképp nagyon indokolt lenne időt hagyni magunknak arra, hogy tényleg milyen megoldási javaslat mellett dönt majd a Ház.
A hatpárti tárgyalásoknak pedig csak akkor van értelme, ha nincsenek ilyen ultimátumszerű sarokkövek, hogy tárgyalunk ugyan, de muszáj a határidőt egy nagyon közeli és betarthatatlan határidőt tartani. Így kérdéses és kétséges, hogy a hatpárti tárgyalások eredményre vezethetnek-e. Tehát a szabad demokraták az ügyrendi javaslattal egyetértenek.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit