DR. JÁRAI ZSIGMOND

Full text search

DR. JÁRAI ZSIGMOND
DR. JÁRAI ZSIGMOND pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány a programjában foglaltaknak megfelelően több lépésben módosítja és módosítani szándékozik az otthontámogatási rendszert. A jövő évi módosítások döntő része a lakással kapcsolatos hitelfelvételi lehetőségek bővítésére és javítására irányul.
Általában olyan módosításokat fogadott el a kormány, és fognak megjelenni a kormányrendeletben, amelyek az egész bankrendszert szeretnék bevonni a lakásépítések, lakásvásárlások finanszírozásába.
Konkrétan válaszolva az ön kérdéseire: 8 százalékra egészíti ki a kormány a lakáshitelek kamatát mindazoknak, akik fiatal, 35 év alatti házaspárok, első önálló, új lakásuk felépítéséhez, vagy új lakás megvásárlásához vesznek igénybe hitelt; valamint minden három vagy több kiskorú gyermeket eltartó, és a harmadik gyermek három éven belüli megszületését vállaló kétgyermekes házaspároknak. Ezek méltányolható lakásigényük kielégítéséig maximum 8 millió forint összegig vehetnek igénybe olyan hitelt, amelynek kamatát a kormány tíz évben, az első tíz évben 8 százalékra egészíti ki; 8 százalék alá mehet a kamat, ha az infláció tovább fog csökkenni - akkor reméljük, hogy 8 százalék alá lehet majd vinni a kamatot.
Az ön által említett jelzáloglevelek kamataihoz nyújtott 3 százalékpontnyi költségvetési támogatást mindenki igénybe veheti új és használt lakás vásárlásához vagy bővítéséhez, korszerűsítéséhez, és a többlakásos épületek, tehát a társasházak közös tulajdonban álló részeinek felújításához is. Tehát gyakorlatilag mindenki, aki lakásproblémájának megoldásához vesz igénybe hitelt, ha öt évre fix kamatozású hitelt vesz igénybe, akkor jövőre körülbelül l3 százalékos kamatozás mellett jut majd öt évre (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) fix kamatozású hitelhez.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit