DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Kedves Államtitkár Úr! Az előterjesztők nevében szeretném megköszönni egyrészt Fenyvessy Zoltán képviselő úrnak, a MIÉP képviselőjének, azokat az adatokat, pontosabban azt az alaposságot és azt a körültekintést, hogy annak ellenére, hogy nem szerepel az előterjesztők között, volt figyelme és gondja arra, hogy az előterjesztés igazságát megindokló konkrét adatokat elénk tárja.
De ugyanígy szeretném megköszönni Salamon László képviselő úrnak is azt a tőle megszokott alapos és kifejtő, bár a mi véleményünkkel ellentétes érvelését, amelynek számos, főleg az indoklással kapcsolatos részével, előterjesztőként magam is egyetértek. Azonban egy vitamódszertani kérdésre szeretném ráirányítani a figyelmet. Nevezetesen arra, hogy minden egyes elhangzott bírálat, részben a Kisgazdapárt képviselőjének bírálati elemei, illetőleg az ő hozzászólásának a történeti részei, csakúgy, mint Salamon László képviselőtársunk által elmondott bírálati elemek, magát az alaptörvényt érintik. Következésképpen a határidő kitolásával kapcsolatos elképzeléssel sem annak igazságtartalmán, sem annak az ellenzőink szerinti indokolatlanságán nem változtatnak.
Tehát az a módszertani megjegyzésem, hogy minden olyan konstrukció, minden, a törvény előzményeire és a történeti hátterére vonatkozó megállapítás igaz lehet, jórészt azok is voltak, de ezek a mi javaslatunkat nem érintik, hiszen egy konstrukcióhibás törvény bírálata különválik attól, hogy ezt az ilyen-olyan-amolyan törvényt határidőben kitoljuk-e vagy sem.
Salamon László képviselőtársunk elmondta, hogy ez a megközelítés minden valódi jó szándék ellenére miért nem jó. Felvillantott egy-két kiútnak tetsző lehetőséget is. Elmondta, hogy miért nem jó, de nem mondta meg, hogy akkor mi a helyes megoldás. Azt is mondta a végén, hogy végig kellene gondolni, hogy ezen a problémakörön, magán a kérdés lényegén hogyan lehetne változtatni. Nos mi, az előterjesztők a törvényjavaslatunkat ellenzőktől konstruktív változtatási javaslatokat várunk és kérünk.
(14.20)
Azért terjesztettük ezt az Országgyűlés elé ezen a pénteki délutánon, tisztelt képviselőtársaim, mert nyilvánvalóan az előterjesztők nem az általuk képviseltek érdekei ellenére kívánnak cselekedni az Országgyűlésben, hanem pontosan az általuk képviseltek érdekében. Megértem a tárca később, másik vitaszakaszban kifejtendő, általam már gondolni vagy sejteni vélt álláspontját is, hiszen ők sem akarnak rosszat, ez nyilvánvaló. Azonban a tárca álláspontja ebben a kérdésben nem feltétlenül egyezik meg az előterjesztők álláspontjával, és mi azért hoztuk ezt az Országgyűlés elé, mert ez nemcsak nekünk a XI. kerületben, hanem az általunk képviselteknek, no meg az önkormányzatnak fontos. Mi ezt előterjesztőként képviselni fogjuk.
Köszönöm a Magyar Igazság és Élet Pártjának is a támogatását, és bár a Szabad Demokraták Szövetsége ebben a kérdésben e szakaszig nem szólt, de szeretnénk remélni azt a támogatást is. A Fidesz képviselőinek pedig igen megalapozottan és lényeglátóan kifejtett, bár általunk nem osztott véleményét követően - amit nagy figyelemmel hallgattunk, a három előterjesztőből kettő - szeretnénk kérni azt a megoldást, ami ennek a helyzetnek a Fidesz által is megnyugtatónak tartott és nekünk is elfogadható rendezéséhez vezet.
Az előterjesztők nevében szeretném megköszönni a figyelmüket és a támogatásukat, és bízom benne, hogy a nem támogató álláspont meg fog változni.
Köszönöm, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit