DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Két percben természetesen nem tudom megoldani mindazt az aprócska feladatot, amelyet az iménti hozzászólás nekünk itt előír, de mégis megkísérlem. Szeretnék egyetérteni Szalay képviselőtársammal, itt olyan vádak kaptak nyilvánosságot, amelyek képtelenségek. Ha képtelenségek, ő mondta, hiteltelenné teszik az egész vádkonstrukciót. A magam részéről ezért érzem ezt az egész tárgyalási folyamatot, ezt a mai vitát is egy túldimenzionálásnak.
Ha nem hiszem el... - például Horn Gyulát én nem tekintem politikai barátomnak, de sose tudtam volna elhinni róla, hogy profi maffiákkal finanszíroztatta meg a pártját, miközben kormányon volt. Ha nem kapott 700 milliót Pintér Sándor közvetítésével, akkor nyilvánvaló, hogy Pintér úr sem lehet bűnös ebben a kérdésben. Ki is találtak ellene egy új vádat, hogy gyilkosságra bujtatott fel, innentől fogva már az egész nevetségessé válik. És ettől a nevetségességtől kellett volna magunkat megóvnunk. Én azt gondolom, hogy számos kormány igyekezett... Miért van, miért volt olajszőkítés? Mert elkezdték az olajat festeni. Miért kezdték el az olajat festeni? Mert meg akarták akadályozni azt, hogy illetéktelenül használják fel az olcsóbbat, összekeverve a drágábbal. A bűnözés és a hatalom kontrollja mindenképpen megpróbál versenyhelyzetbe kerülni.
Úgyhogy én a magam részéről azt gondolom, hogy komolyan kell foglalkozni ezekkel a kérdésekkel, és nem komolytalanul; ez a mai nap inkább a komolytalanság jegyében telt el, és ebben, azt gondolom, sokaknak megvan a felelőssége. A magam részéről azokkal a szocialista képviselőtársaimmal értek egyet, akik távollétükkel tüntetnek. Az becsületére váljon, hogy egy jó 60 ember itt van a szocialistáktól, de azért az aláírók köréből Baja Ferenc, Baráth Etele, Jánosi György, Bársony András, Schalkhammer Antal, Molnár Gyula (Az elnök jelzi az idő leteltét.) arcát hiába keresem; én is az ő példájukat fogom követni, nincs értelme ennek a vitának.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit