DR. VIDOVEN ÁRPÁD

Full text search

DR. VIDOVEN ÁRPÁD
DR. VIDOVEN ÁRPÁD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt napok sajtójából sajnálattal kellett arról értesülnünk, hogy az MSZP egyes pénzügyéreire továbbra is rájár a rúd, hiszen miközben lelkiismeretesen és törvényesen kezelik pártjuk pénzügyeit, e tevékenységüktől függetlenül sorra bűncselekmények elkövetésével vádolják meg őket. Hallhattunk már kétes olajügyekbe keveredett MSZP-s pénztárnokról, olyanról is, akit nem jogerősen korrupciós bűncselekmény miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélt a bíróság. Manapság pedig az üzletszerű kéjelgés elősegítésének tényállását vélik néhányan megvalósítottnak a Mogyoród mellett ideiglenesen létrehozott Erotic Camping fabódéi kapcsán.
Mit is láthatunk, ha megvizsgáljuk az aktuális pénzügyér esetét? A sajtó értesülései szerint a Pusztai Csaba - aki mellesleg hat éve országgyűlési képviselő - ügyvezetése alatt álló Advert Kft. prostitúció céljára földterületet bocsátott rendelkezésre, és minden tárgyi feltételt megteremtett a területen az üzletszerű kéjelgéshez. Az ügynek elég nagy publicitása volt az elmúlt időszakban mind a hazai, mind a külföldi médiában, úgyhogy azt hiszem, nem szükséges részletezni.
A büntető törvénykönyv világosan fogalmaz: aki épületet vagy egyéb helyet üzletszerű kéjelgés céljára másnak a rendelkezésére bocsát, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Elszomorító, hogy Pusztai Csaba feje felett ilyen alantas bűncselekmény elkövetésének lehetősége Damoklész kardjaként függ, és ezzel valóban szégyent hoz az országra, és valóban rontja hazánk nemzetközi hitelét.
Tisztelt Miniszter Úr! A fenti botrányos ügy kapcsán kérdezem: megfelelnek-e az újságcikkben leírtak a valóságnak? Amennyiben igen, úgy indul-e büntetőeljárás az üzletszerű kéjelgés elősegítésének feltételezett megvalósítóival, az Advert Kft. vezetőivel vagy másokkal szemben? Várom a miniszter úr megtisztelő válaszát. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit