ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Jegyző úr, köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 306 igen, 1 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett elfogadta a támogatott módosító javaslatokat.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet. A határozathozatalok során azonban csak a támogató bizottsági állásfoglalásokat fogom ismertetni arra figyelemmel, hogy a szavazásra kerülő indítványok nagy részét egyetlen bizottság sem támogatta.
Az ajánlás 1. és ezzel összefüggő 53. és 87. pontjaiban az önkormányzati bizottság egyes Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések címzett támogatási igényének elfogadását javasolja azzal, hogy az igénybevételre csak akkor legyenek jogosultak, ha az európai uniós támogatási igényükről kedvező döntés született.
Az 52. és 87. pontokban Szekeres Imre és más képviselők ugyanezen települések címzett támogatási igényeinek elfogadását javasolják, de más ütemezésben.
Először az ajánlás 1., 53. és 87. pontjairól döntünk. A költségvetési bizottság támogatja. És önök, tisztelt képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító indítványt 130 igen, 178 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Dr. Kis Zoltán: Tessék, polgármesterek, most láthatjátok!)
(20.00)
Most az 52. és 87. pontokat teszem fel szavazásra, Szekeres Imre és más képviselők javaslata alapján. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 130 igen, 177 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosító indítványt.
Az ajánlás 3. és 64. pontjaiban Szabados Tamás Aba település számára kíván címzett támogatást biztosítani az oktatási ágazatban. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 129 igen, 184 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt. (Folyamatos zaj.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem önöket, hogy segítsék, hogy minél gyorsabban végezzünk. Higgyék el, nagyon nehezen tudom önöket túlkiabálni! Nem magamat szeretném szórakoztatni, azt hiszem, fontos kérdés, ami miatt itt vagyunk.
A 4. és 68. pontokban Keleti György a kaposvári Széchenyi István Szakközépiskola támogatási igényét kívánja megemelni, és támogatást biztosítani a kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium épületének rekonstrukciójára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 131 igen, 181 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a módosító javaslatot.
Az 5., 11. és 70. pontokban Zakó László a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképző Iskola rekonstrukciós bővítésére javasol előirányzatot, más címzett támogatások csökkentésével. A javaslat magában foglalja a 9. pontban szereplő indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 126 igen, 174 nem szavazat és 11 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselő úr indítványát.
A 9. és 70. pontokban Göndör István szintén a szakképző iskola rekonstrukciós bővítésére kért támogatás megítélését kezdeményezi. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 127 igen, 184 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 7. és 67. pontokban Szekeres Imre a jászapáti Mészáros Lőrinc Gimnázium kollégiumi épületeinek rekonstrukciójára kíván támogatást biztosítani Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 132 igen, 179 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 8. és 66. pontokban Kósáné Kovács Magda a csapi Körzeti Általános Iskola bővítését segíti elő címzett támogatás nyújtásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 128 igen, 179 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselő asszony indítványát.
A 10. és a 69. pontokban Vargáné Kerékgyártó Ildikó a laki Körzeti Általános Iskola rekonstrukciós bővítésére javasol támogatást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 131 igen, 178 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el a képviselő asszony indítványát.
A 13. és 72. pontokban Pozsgai Balázs és más képviselők a Győr-Moson-Sopron megyei egyetemi könyvtár építésének támogatását javasolják, és átütemezik a szegedi Kamaraszínház felújítására biztosított összeget. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 135 igen, 172 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítvány.
A 14. és 74. pontokban Csabai Lászlóné és mások a nyíregyházi megyei, városi könyvtár bővítésére javasolnak támogatást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 136 igen, 170 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselő asszony indítványát.
A 15. és 76. pontokban Molnár Albert és Warvasovszky Tihamér a székesfehérvári Vörösmarty Színház felújítását indítványozzák a támogatás biztosításával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 129 igen, 176 nem szavazat és 6 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 16. és 75. pontokban Veres János és Helmeczy László a nyíregyházi szabadidő-csarnok felújítására, korszerűsítésére és bővítésére kívánnak támogatást nyújtani. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító indítványt 128 igen, 172 nem szavazat és 7 tartózkodás mellett utasította el.
A 17. és 73. pontokban Göndör István a nagykanizsai zsinagóga épületének felújításához és bővítéséhez biztosít címzett támogatást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 126 igen, 179 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el a képviselő úr indítványát.
A 18. és 71. pontokat előterjesztője visszavonta.
A 19. és 77. pontokban Szabados Tamás támogatni kívánja Aba és térsége szennyvízcsatornázásra kért igényét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 127 igen, 175 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 20. és 81. pontokban Füle István és mások a hajdúböszörményi szennyvízcsatorna építési előirányzatának átütemezését és a ceglédi szennyvízközmű-beruházás támogatását javasolják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 123 igen, 182 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 21. és 80. pontokban Szabados Tamás a Cece és környéki települések szennyvízcsatornázási igényének kielégítését támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 126 igen, 178 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett utasította el a képviselői indítványt.
A 22., 51. és 88. pontokban Kovács Tibor azt kezdeményezi, hogy az alcsútdobozi felszíni vízelvezetőre biztosított támogatási összeget más települések szennyvízelvezetés és -tisztítás céljára kapják meg. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 124 igen, 177 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselő úr indítványát.
A 23. és 93. pontokban Tóbiás József támogatást kíván biztosítani a nagykőrösi ivóvízhálózat bővítésére. A 24. és 93. pontokban Czira Szabolcs ugyanezt a javaslatot terjeszti elő, így ezekről együtt döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 132 igen, 172 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselők indítványát.
A 25. és 84. pontokban Ecsődi László a Dunaújváros környéki települések szennyvízcsatornázására kíván támogatást biztosítani, és átütemezi a hajdúböszörményi Bocskai-kert előirányzatát. A 29. és 101. pontokban a Bocskai-kert támogatásának más időpontú átütemezését indítványozza és a pusztaszabolcsi belterület vízrendezésére kíván fedezetet biztosítani. Az eltérő átütemezés miatt a két javaslat alternatív tartalmú. Először a 25. és 84. pontokról döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító indítványt 123 igen, 183 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(20.10)
Így most a 29. és 101. pontokról határozunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 119 igen, 179 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
A 26. és 85. pontokban Szabados Tamás az enyingi szennyvíz-csatornázási igény elfogadását kezdeményezi. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 128 igen, 177 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
A 27. és 102. pontokban Házas József a siófoki déli városrész belterületi vízrendezésére biztosít támogatást. A környezetvédelmi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 127 igen, 179 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselő úr indítványát.
A 28. és 79. pontokban Tóth Károly és mások Békés megye 31 településének belterületi vízrendezését kívánják elősegíteni támogatás biztosításával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 122 igen, 175 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
A kiegészítő ajánlás 2. pontjában Herczog Edit Szabadbattyán település belterületének vízrendezésére kíván támogatást biztosítani. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 129 igen, 179 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselő asszony indítványát.
A 31. és 86. pontokban Veres János és Helmeczy László Hodász és Nyírcsászári települések szennyvíz-csatornázási igényének támogatását indítványozzák. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 127 igen, 176 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselői indítványt.
A 32. és 89. pontokban Veres János és Helmeczy László Kisléta, Nyírbogát és Nyírgelse szennyvíz-csatornázási igényét támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 132 igen, 171 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
A 33. és 92. pontokban Veres János és Helmeczy László a Nagyecsed és környéke települések címzett támogatási igényét biztosítják a szennyvízberuházás kapcsán. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 128 igen, 176 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 34. és 94. pontokban Veres János és Helmeczy László a nyírbátori belterület vízrendezésére kért támogatás biztosítását kérik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 131 igen, 176 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 35. és 96. pontokban Veres János és Helmeczy László a Nyírgelse község szennyvízcsatornázására kért támogatási igény elfogadását javasolják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 129 igen, 179 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 36. és 98. pontokban Veres János és Helmeczy László Ófehértó, Magy és Nyírgyulaj települések belterületi szennyvízcsatornázására kívánnak támogatást biztosítani. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 129 igen, 176 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 37. és 97. pontokban Vojnik Mária a Nyírpazony és Nyíregyháza-Kőlapos települések belterületi szennyvízcsatorna támogatási igényének elfogadását kezdeményezi.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 128 igen, 180 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselő asszony indítványát.
A 38. és 95. pontokban Csabai Lászlóné a Nyíregyháza környéki települések belterületi szennyvízcsatornázására kíván támogatást biztosítani, és átütemezi a pilisi szennyvíztisztító telep bővítésére elfogadott összeget. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 128 igen, 181 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselői indítványt.
A 39. és 78. pontokban Juhász Gábor képviselő úr a bátonyterenyei térség szennyvíztisztítási támogatási igény I. ütemére kért összeg elfogadását javasolja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 129 igen, 183 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselői indítványt.
A 40. és 100. pontokban Juhász Gábor a pásztói csatornahálózat-bővítésre javasol támogatást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 126 igen, 180 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselői indítványt.
A 41. és 90. pontokban Tóth Sándor Kunágota, Almáskamarás és Nagykamarás települések szennyvíz-elvezetési és -tisztítási beruházásának II. ütemét kívánja címzett támogatással elősegíteni. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 129 igen, 179 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 42. és 91. pontokban Tóth Sándor Medgyesbodzás és térsége szennyvíz-csatornázási munkálataira kíván támogatás biztosítani.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 127 igen, 181 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 43. és 99. pontokban Farkas Imre és Jauernik István az öcsödi szennyvízelvezetés és csatornahálózat kiépítését kívánják támogatni. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 129 igen, 185 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 44. és 103. pontokban Farkas Imre és Jauernik István címzett támogatást javasolnak a tiszaföldvári szennyvízelvezetés és -tisztítás megoldására. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 129 igen, 182 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselői indítványt.
Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm, hogy együtt dolgozhattam önökkel a szavazás során. (Taps.) Engedjék meg, hogy átadjam az elnöklést Wekler Ferenc alelnöktársamnak, és kívánjak további jó szavazást és kellemes vitát a mai napra. Viszontlátásra holnap!
(Az elnöki széket dr. Wekler Ferenc, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit