DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A 4. §-hoz csak egy nagyon rövid megjegyzést szeretnék tenni. A törvény több helyütt hivatkozik az egészségügyi törvényre, ott mindenütt szolgáltatásnyújtásról van szó, itt következetesen a szolgáltatás biztosításáról beszélnek. Ezt nem tudjuk elfogadni.
Az 5. ponttal van talán a legtöbb gondunk, hiszen az 5. pontban nem kellő mértékben indokoltan és számunkra nem érthetően kiemelik az egyházak szerepét, és preferálják az egyházakat az egészségügyi feladatok ellátásában és a megállapodások kötésében. Ezt nem tartjuk így elfogadhatónak, és nem értjük azt, hogy miért kellett ezt ennyire kiemelten és ennyire a többi egészségügyi szolgáltató fölött, helyett kihangsúlyozni.
A másik, ami itt elhangzott már a bevezetőben: a 6. pontra utalnék. Számos alkalommal egyeztettek a kamarával, és a kamara javaslatainak, köztük a szellemi szabad foglalkozású orvoslásnak 80-90 százalékát beépítették. Ennek klasszikus példája a 6. pont, amelyben a kamara mint olyan teljes mértékben, illetve részletesen kikerül, és a kamarával mint Magyar Orvosi Kamarával való egyeztetés sokkal alacsonyabb szintre kerül. Ezt nem tartjuk teljes mértékig elfogadhatónak, hiszen a Magyar Orvosi Kamarának kellene meghatározni nemcsak a pályázatelbírálás során, hanem más fontos kérdésekben is azokat az orvoslást érintő dolgokat, amelyek a kamarai jogosítványokhoz tartoznak. Úgy érezzük, hogy itt a kamarai jogosítványok ebben az esetben csorbultak.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit