LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Magam is csak nagyon röviden, és remélem, utoljára foglalkozom az 5. sorszám alatt benyújtott módosító indítvánnyal kapcsolatos felvetésekkel.
Azt hiszem, megint arról van szó, hogy a kormányzat egy adott problémára talált egy megoldást, önök pedig a megoldásra mindig találnak egy problémát.
Félreértés ne essék, az aggály mindenkor jogos, és én tiszteletben tartom Vojnik Mária és Schvarcz Tibor képviselőtársaim fenntartásait, de azt azért szeretném érzékeltetni, hogy egyrészt kellő gondossággal járt el a kormányzat, magam is ismerem azt az anyagot, amelyben modellezte ennek a törvénymódosításnak a következményeit. Ez az egyik.
A másik pedig, elmondta már Bartha képviselő úr nagyon pontosan, hogy ott van egy feltétel: amennyiben. Azt mondja, "az egyház annak kormányával egészségügyi feladatok ellátására is kiterjedő megállapodást kötött vagy köt, akkor jogosult...". Tulajdonképpen ez a lényege ennek a módosító javaslatnak.
Még van időm arra, hogy elmondjam, engem inkább az zavart meg egy pillanatra, amikor szembenéztem ezzel a módosító javaslattal, hogy az egyházak jogállásáról szóló törvény szerint sajnos nálunk, Magyarországon egyháznak minősülnek nagyon furcsa társas alakulatok is. Ezt kell igazán rendezni tulajdonképpen, bár igazán nem idetartozik ez, de rendeznünk kell az egyházak jogállásáról szóló törvényt, hogy még félreértés se essék, hogy ki számíthat itt, Magyarországon egyháznak.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit