BALCZÓ ZOLTÁN

Full text search

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Tisztelt Miniszter Úr! Az egyik kérdésre világos választ adott: a BKV kezdeményezte. A másik kérdésre közvetve adott választ: a szakmai meggondolások arra vonatkoznak, hogy egy elővárosi vasútként működő szerelvényt hogyan lehet mégis alkalmassá tenni budapesti közlekedésre, tehát szakmailag ez egy "mentsük, ami menthető" helyzet.
Hétmilliárdos beszerzésről van szó, az erről való döntés a Fővárosi Közgyűlés joga és kötelessége, szakmai vita alapján kell ezt meghozni. A szakmai vita eldőlni látszott, hiszen világos volt, hogy a hatályos jogszabálynak nem felelnek meg a beszerzendő szerelvények. A miniszter úr ezzel a döntésével gyakorlatilag világossá tette és eldöntötte, a közgyűlés feladatát vette át. Van egy általánosabb kérdés is: milyen jogállam az, amelyikben nem az egyedi döntéseket kell a jogszabályt betartva meghozni, hanem az egyedi döntéshez változtatják meg testre szabottan az általános érvényű jogszabályt?
Köszönöm. (Taps a MIÉP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit