DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az alkotmány- és igazságügyi bizottság ma reggeli ülésén tárgyalta meg ezeket a kérdéses, tehát zárószavazás előtti módosító javaslatokat, és a Magyar Nemzeti Bankkal kapcsolatos módosító javaslat az alkotmány- és igazságügyi bizottság javaslataként jelenik meg. Ezt a kérelmet Veres János jegyezte, és ő fordult azzal a kéréssel a bizottsághoz, hogy a bizottság saját javaslataként terjessze elő ezt a módosítást.
Szükséges elmondani, hogy a bizottságban 15:14 arányban, tehát egy szavazattöbbséggel a kormánytöbbség határozott úgy, hogy ezt az úgynevezett koherenciazavart elhárító javaslatot mégiscsak a parlament elé terjeszti. Tehát mindazokat az érveket és főként a jogi érveket az ellenzéki képviselők a bizottság ülésén elmondták, amelyek e javaslat és a törvényjavaslat alkotmányos aggályaival kapcsolatosak, és amelyet most képviselőtársaim itt részletesen kifejtettek, de szükségesnek tartom azért a nagyobb nyilvánosságot is tájékoztatni arról, hogy az alkotmány- és igazságügyi bizottság javaslataként megjelenő módosító javaslat bizony egy nagyon csekély kormányzati többség erejével történt beterjesztésre.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit