DR. CSEHÁK JUDIT

Full text search

DR. CSEHÁK JUDIT
DR. CSEHÁK JUDIT egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! 1990-ben, mint ahogy ön is említette, az egészségügyi miniszteri rendelettel az előző egészségügyi kormányzatnak - idézőjelbe teszem - "sikerült" egy szinte áttekinthetetlen, bürokratikus, részletszabályokkal terhes szabályozást megalkotni.
Ennek egyenes következménye lett, hogy a miniszteri rendeletben rögzített határidők tarthatatlanokká váltak, és a kötelező továbbképzések előzetes minősítése, akkreditálása, az egyes szereplők közötti súlyos kompetenciazavar félreértéseket és további zavarokat okozott. A kiadott szabályozás fogyatékosságainak korrekcióját már megkezdte az előző kormány is, és ez év februárjában kiadott egy módosító rendeletet, amely kísérletet tett a folyamatok bizonyos leegyszerűsítésére, a döntések felgyorsítására.
Az orvosokban jogosan fogalmazódott meg az aggodalom, hogy miután az ötéves továbbképzési ciklusból már eltelt két év, vajon hogyan tudnak a feltételeknek megfelelni. A módosító rendelettel sem sikerült azonban a kialakult zavaron úrrá lenni, ezért nem tehetünk mást, mint ez év végéig tovább kell változtatnunk, egyszerűsítenünk a szabályokat, ezt meg fogjuk tenni, a határidőket módosítani fogjuk, és egyszerűsítő szabályokat fogunk életbe léptetni.
Nem általános a zavar: a gyógyszerészek továbbképzése területén és a felsőfokú, középfokú végzettséggel rendelkezőknél, tehát a nem orvosi diplomával rendelkezők területén a helyzet valamivel jobb, de a módosításra, sürgős jogszabályalkotásra azonban szükség van.
Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit