DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Asszony! A múlt héten ön azt mondta itt a parlamentben, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania. Ezzel mi egyetértünk, de ez vonatkozik az ön által irányított rendőrségre is.
Egy hónapja próbálunk választ kapni arra a kérdésünkre, hogy miként fordulhatott az elő, hogy a rendőrség egy büntetőeljárás keretében törvénytelenül foglalt le iratokat, majd ezeket az iratokat hetekig nem adta vissza, az ügyészség többszöri felszólítása ellenére sem. Ön ebben a tárgyban Áder Jánoshoz intézett levelében azt írja: "A nyomozó hatóság képviselői törvénysértést nem követtek el." Egy másik mondat: "Az iratok kiadásáról rendelkező ügyészi határozattal szemben még június 20-án a nyomozó hatóság is panasszal élt."
Tisztelt Miniszter Asszony! Ön szerint az ügyészség miért adott helyt az ügyvédi panasznak, ha nem történt törvénysértés? Ha nem történt törvénysértés, miért kellett az ügyészségnek egy második határozatban is figyelmeztetni az ön által irányított rendőrséget? Hogy lehet az, hogy az ön munkatársai nem tudják, hogy ilyen esetben a rendőrség nem élhet panasszal? Egyáltalán a büntetőeljárási törvény hol teszi azt lehetővé, hogy az ügyészség törvényességi munkáját panasszal támadja meg a törvényességi szempontból alárendelt rendőrség? Tehát ismét egy olyan eszközt alkalmaztak, amire a jogszabály szerint nincs lehetőségük.
Tisztelt Miniszter Asszony! Immár negyedik hete kérdezzük, hogy miért nem tartják be a törvényeket az ön által irányított rendőrség munkatársai.
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit