DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. A száznapos kormányprogram egyik fontos rendelkezése, a magyar gazdálkodók számára fontos garanciákat jelentő rendelkezése volt az, amelyik úgy szólt, hogy társadalmi felügyelet alá helyezzük a Nemzeti Földalap működését. Rendkívül fontos tehát, hogy jól határozzuk meg ennek a társadalmi ellenőrzésnek a feltételeit, az ezt megjelenítő szerv, én is jobb szeretem a második kifejezést, tehát a bizottság összetételét. Azt gondolom, hogy az ellenőrző bizottság összetétele többé-kevésbé rendben van, kevésbé volt sikeres az előterjesztésben annak a megfogalmazása, hogy helyi szinten hogyan nézzen ez ki. Látnivalóan kormánypárti és ellenzéki képviselőtársaim is úgy gondolják, hogy ez a bizonyos helyi szint nagyon-nagyon fontos kérdés, talán a legdöntőbb módon ez határozza meg, hogy ez a bizonyos társadalmi ellenőrzés alá helyezés sikerült-e avagy sem.
Akár a 6-os, akár a 7-es pontot megnézem, még ezek sem igazán tűnnek tökéletesnek. Remélem, hogy az, ami most a kapcsolódó módosító javaslatban leírásra került, amit én is kutyafuttában átolvastam, az azért ennél mindenképpen jobbnak tűnik. Arra azért vigyázzunk, hogy a társadalmi ellenőrzés megteremtésével olyan helyzetet újra ne teremtsünk meg, mint ami néhány esetben a földkiadó, földrendező bizottságok esetében volt, hogy gyakorlatilag a törvény lehetővé tette egyesek kiskirálykodását és magánvagyonuk határozott növekedését. Azt gondolom tehát, hogy érezzük át ezt a felelősséget, gondolkodjunk el, és a lehetséges legjobb verziót, reményeim szerint a kapcsolódó módosító javaslatot fogadjuk el.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit