DR. ÁDER JÁNOS

Full text search

DR. ÁDER JÁNOS
DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Egy történész néhány évvel ezelőtt ezt írta az 1947 utáni időkről, amikor a szocialista hatalomgyakorlás természetéről értekezett: "A szocialista hatalomgyakorlás receptje tehát egyszerű: fejezd le a közigazgatást, szálld meg a médiát, folytass gátlástalan hazugságpropagandát (Pásztohy András: Ti csináljátok!), a rendőrséget működtesd politikai megrendelésekkel (Göndör István: Fidesz!), járasd le vagy semmisítsd meg ellenfeleidet (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ezt csináljátok!), és minden eszközzel tedd kiszolgáltatottá, tedd alattvalóddá az embereket." (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ezt csináljátok!) A szocialista hatalomgyakorlás receptjéről van szó; majd mindjárt elmondom, hogy miért aktuális ez a néhány gondolat. (Pásztohy András: Ti csináljátok!)
1990 után sokan azt hihettük, hogy ez az időszak, a hatalomgyakorlásnak ez a formája már soha nem térhet vissza Magyarországra. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Mi is azt hittük!) Azt hittük, hogy az új magyar demokráciánkban nem lehet majd eredményesen gátlástalan hazugságpropagandát folytatni; azt hittük, hogy a politikai hatalmat nem lehet majd a politikai ellenfelek lejáratására, illetőleg megsemmisítésére használni, és azt hittük, hogy nem lehet majd mindehhez a rendőrséget politikai megrendelésekkel, kézi vezérléssel felhasználni. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ezt használjátok ti!) Sajnos tévedtünk.
A szocialista kormány elmúlt egy hónapos tevékenysége azt bizonyítja, hogy a szocialisták semmit sem felejtettek kommunista elődeik módszereiből, és semmit sem tanultak a történelemből. Az elmúlt egy hónap azt bizonyítja, hogy gátlástalanul használják fel a rendőrséget politikai céljaik elérésére. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Csak nem féltek? Ennyire féltek?) Az elmúlt egy hónap azt bizonyítja, hogy törvénytelen eszközök alkalmazásától sem visszariadva (Közbeszólás az MSZP soraiból: Féltek? - Az elnök csenget.), mindent megtesznek azért, hogy politikai ellenfeleiket lejárassák, besározzák.
Ma már nyugodtan mondhatjuk és nyugodtan levonhatjuk azt a következtetést, hogy a szocialisták újabb koncepciós eljárásokat készítenek elő. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Nana!) Mi is a szocialisták receptje? Három nappal a kormány megalakulása után törvénytelen módon tartanak házkutatásokat és iratlefoglalásokat. Az ügyészség utasítja a rendőrséget a törvénytelenül lefoglalt iratok visszaadására, ez azonban nem történik meg - újabb törvénysértés. A kormány kancelláriaminisztere ugyan elismeri itt, a parlamentben, hogy törvénytelenül foglaltak le iratokat, és azok haladéktalan visszaadását ígéri, azonban mind a mai napig ez nem történik meg. A szocialisták egyik vezető politikusa levélben és a sajtón keresztül szólítja fel az ügyészséget, hogy módosítsa korábbi álláspontját, és ne adassa vissza a törvénytelenül lefoglalt iratokat, azaz nyíltan a büntetőeljárási törvény megsértésére buzdítja az ügyészséget. Ezt a szocialista politikust néhány nap múlva politikai komisszárnak nevezik ki a Miniszterelnöki Hivatalba. Ezután már érthető, hogy miért nem a kancelláriát vezető miniszter akarata érvényesül, és miért nem adják vissza haladéktalanul a törvénytelenül lefoglalt iratokat. Nyugodtan mondhatjuk, hogy Kiss Elemér miniszter Keller László politikai államtitkár politikai felügyelete alá került (Dr. Géczi József Alajos: Na!), legalábbis a Fidesz lejáratását célzó kormányzati törekvések irányítása tekintetében. Zárójelben jegyzem meg, hogy ebben sincsen semmi új: 1947 után is ezeket a módszereket alkalmazták; időközben a gépezet szépen, csendben, olajozottan működik.
Mi is készül itt? Mire is készülnek a szocialisták? Hogyan is próbálják meg ellenfeleiket ellehetetleníteni? A törvénytelenül lefoglalt iratokról bizonyára - egyébként törvénysértő módon - fénymásolatok készülnek. (Dr. Faragó Péter: Jusztról beszél?!) Ezeket a törvénytelenül megszerzett iratokat aztán majd, úgymond, "politikai szakértők" vizsgálgatják hetekig. Ha nem is találnak bűncselekményre utaló jelt, majd szövegösszefüggéseiből kiragadva, egyes valós tényeket hamis színben feltüntetve szivárogtatnak ki információkat a baloldali lapokba. Oknyomozó újságírók csámcsognak egy kicsit a kreált történeten; legfeljebb elveszítenek majd néhány sajtópert, mint ahogy egyébként ez hétfőn történt a Magyar Hírlap vonatkozásában. Majd lánglelkű szocialista politikusok, természetesen az igazság kiderítését fennen hangoztatva, kezdeményeznek különböző eljárásokat.
Attól függően, hogy mennyire sikerült a koncepciós eljárást jól előkészíteni, illetve levezényelni, a következő igazságosztó megoldások jönnek majd szóba:
a) Az ügy megáll a sajtóban való lejáratás szintjén.
b) Parlamenti vizsgálóbizottságot kezdeményeznek, ahol még hónapokig lehet piszmogni az álügyön.
c) Büntetőfeljelentést tesznek.
Ez utóbbinál azután újabb fordulata lesz a koncepciós eljárásnak, hiszen ha bizonyítékok nélkül vagy kreált dokumentumok birtokában kezdeményeznek a szocialisták büntetőeljárást (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), az ügyészség nem tehet mást, mint hogy megtagadja az eljárást.
(9.40)
Igen ám, de ekkor elindul az újabb lejárató akció, ezúttal már a független ügyészség ellen, amelyik nem akar a szocialista politika szolgálólányává szegődni. És ez így megy majd egészen a ciklus végéig. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Idő!)
A félreértések elkerülése végett szeretném leszögezni: a Fidesz politikusainak nincs takargatnivalója (Az elnök ismét csenget.), állunk minden vizsgálat elébe. De a lejáratásunkra indított koncepciós eljárásokat nem fogjuk szó nélkül hagyni, mert az 1947 utáni időszaktól a mostanit azért valami mégis megkülönbözteti. Mi tanultunk a történelemből, mi nem leszünk partnerek a most készülő koncepciós eljárásokban, mint sok százan 1947 után. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Elnök úr! Idő! Lejárt az idő!) Mi minden eszközzel harcolni fogunk az igazunkért, és ha arra számítanak, hogy meg tudnak törni bennünket, akkor nagyon tévednek. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Elnök úr! Idő! El kell venni tőle a szót!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit