DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szintén a szakmai kérdés nyomán bátorkodom ismét szólni. Ahogy előző hozzászólásomban említettem, az üvegházhatást okozó kibocsátás 97 százaléka a fosszilis tüzelőanyagok elégetéséből származik. Tehát az egyik fő feladat ezen a területen korszerűsíteni a meglévő erőműveinket. De a mai, viszonylag kedvező szén-dioxid-egyensúlyhoz hozzátartozik, hogy ma Magyarországon az energiaellátás egyensúlyban van, és e tekintetben olyan eredményeket mondhatunk magunkénak, mint például az, hogy az egy főre jutó szén-dioxid-kibocsátásunk fele a dániainak, amelyet igen előrehaladott, fejlett országnak gondolunk a környezetvédelem területén.
Az energetikai programunk tartalmazza, hogy a megújuló energiaforrások terjedését kívánja a szocialista-szabad demokrata kormány támogatni, ugyanakkor fenn kívánja tartani a jelenlegi energiatermelés szerkezetét, összetételét, ami biztosítani tudja, hogy a szén-dioxid bázisidőszakhoz viszonyított 18 százalékos alulkibocsátása hosszabb távon se kerüljön veszélybe. S ahogy Kis államtitkár úr említette, a 6 százalékhoz viszonyított előnyünk esetleg olyan többletforrásokat biztosíthat, amivel a környezetgazdálkodás, a környezetvédelem továbbléphet a belföldi forrásokon túlmenően. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit