DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Képviselőtársaim! Nem tudom, tisztelt képviselőtársaim, tudják-e önök azt, hogy az ipari forradalom óta az üvegházhatású gázok kibocsátása 30 százalékkal csökkent a világon. Vagy tudják-e azt, hogy a csökkentés, amit ma a világ vállalt, mondhatjuk azt is, hogy minimális, hiszen ahhoz, hogy látható legyen ennek a csökkentésnek az eredménye, 50-60 százalékos kibocsátáscsökkentést kellene elérnünk. Mindannyian tudjuk, hogy ez ma lehetetlenség. Ezért köszönettel tartozom a miniszter asszonynak, hiszen öt év után került ide a Ház elé a kiotói jegyzőkönyv teljes szövege azzal, hogy Magyarország csatlakozzon ehhez a jegyzőkönyvhöz.
Vissza kell azonban tekintenünk 1992-re, amikor a riói egyezmény megszületett. Akkor volt először ugyanis, hogy felismerte a világ azt, hogy az éghajlatváltozás pontosan az üvegházhatású gázoknak köszönhető. A mai meleg napra csak utalnék önöknek, hiszen a hőmérséklet évről évre nő a kimutatások szerint is. Meghatározó ebben a szén-dioxid-kibocsátás, ezen belül is a fosszilis energiák felhasználása. Azt gondolom, azzal, hogy az ország csatlakozik ehhez jegyzőkönyvhöz, mi magunk is csatlakozunk ahhoz, hogy javítani kívánunk a környezet jövőjén, ezzel együtt a következő generáció életkörülményein is. Ez természetesen nem csak és kizárólag környezetvédelmi kérdés, hanem ez valamennyi ágazat feladata is.
Három dolgot hadd emeljek ki a csatlakozás jelentőségéből! Az egyik, hogy valamennyien elismerjük az arányos felelősségünket, kifejezzük az érdekünket a nemzetközi együttműködésben, valamint, mint ahogy említette képviselőtársam, az Európai Unió valamennyi tagállama úgyszintén csatlakozott ehhez, ezért ez nekünk is érdekünk. Köszönöm, elnök úr, a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit