DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Meggyőződésem, hogy egy vezetőnek szíve joga azokkal az emberekkel együtt dolgozni, akikben megbízik. Ha azonban a választások után a szívnek ezt a jogát tömegesen és célzottan gyakorolják, akkor az ember úgy gondolja, hogy ez már nemcsak egy személyi döntés, hanem egy tudatosan vállalt társadalmi tendenciának az eredménye. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: A Fideszről beszélsz?)
Ebből a szempontból nem is azokért emelek elsősorban szót, akiket elküldtek vagy elküldenek, hanem azok nevében, akik ott maradnak, és megfélemlítve próbálják végezni a dolgukat, melyre évek-évtizedek óta szakmailag illetékesek és jogosultak.
Interpellációmban két olyan kandidátus személyével szeretnék röviden foglalkozni, kiket legjobb ismereteink szerint önök a Malév Részvénytársaság igazgatósági, illetve felügyelőbizottsági tisztségére szeretnének kinevezni, illetve neveznek ki.
Az elnöki tisztre ismereteink szerint Huszty András a jelölt. Huszty András nevével - én idős ember vagyok - valamikor a Kommunista Ifjúsági Szövetség angyalföldi szervezetében találkoztunk (Moraj, derültség és taps az MSZP padsoraiból.), majd azok, akiknek volt módja, együtt jártak vele Moszkvában a társadalomtudományi akadémia évfolyamaira. (Derültség a kormánypártok soraiban.) Innen avanzsált az MSZMP XIII. kerületi bizottságára, ahol a gazdaságpolitikai osztály vezetője volt. Eddig ez ideológiai szabadság kérdése. Ezt követően azonban a Láng Gépgyár tanácsadója lett. Nem tudom, ez is olyan szórakoztató-e: ma a Láng Gépgyár a magyar gazdaságtörténet elemét képezi, híre-pora nem maradt a tevékenységének. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: És?) Ezt követően a Medicor gazdasági vezérigazgató-helyettese, majd igazgatója lett, azé a Medicoré, amely Medicor Holding címén a legeklatánsabb példája volt annak, hogyan lehetett a rendszerváltás előtt, a tulajdonjog rendezetlenségével, tudatosan végrehajtott, a gazdasági társasági törvénnyel élve úgy szétkapni nagy múltú magyar cégeket, hogy azoknak a rendszerváltással már hírmagja sem maradt. Ezt követően egyébként a később ugyancsak gazdasági nehézségekkel küzdő Általános Értékforgalmi Bank egyik vezetője lett, majd épp a miniszterelnök urat követve, az MFB igazgatótanácsának elnöke lett.
Virág Attila nevét a Tocsik-ügyben ismerhettük meg (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) - gondolom, őt nem kell külön említeni.
Kérdezem, a miniszter úr valóban őket találja-e a legalkalmasabbnak a Malév tisztségviselőinek.
Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit