DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Amit Kis Zoltán államtitkár úr mondott, hogy ilyen módosító indítványokat adtak be, nos, ezt nagyon könnyű megnézni, ez nem így van. Nézze meg, képviselő úr, hogy mit adtak be, az-e, amit most benyújtottak! Jelzem, hogy nem.
Ami azonban ennél sokkal szomorúbb, hogy valamit nem értenek vagy nem akarnak érteni, és nagyon könnyen nyomon csíphető, illetve elkapható ön azon, hogy azt mondja: mi a messziről jövő embereket támogatjuk, míg aki közel van, helyben van, annak nem jut föld.
Kérdezem önt, államtitkár úr, hogy a családi gazdálkodó, a családi gazdaság tagja, a helyben lakó, a helyben lakó szomszéd vajon hol van, mit csinál ő? Tudja, mi a szomorú, államtitkár úr? Az, hogy amikor ez a vita ment, és azt mondtuk, hogy helyben lakó, helyben lakó szomszéd és családi gazdálkodó, akkor önök azt mondták, hogy a pillanatnyilag földet használó nem kap földet, nem juthat földhöz. Tessék mondani: ki az, aki most használja? Nem lehet nevesíteni? Földönkívüli? Kik azok? Azok, akik távol vannak, tisztelt államtitkár úr, mert ha nem lakik helyben, nem helyben lakó szomszéd, és még nem is családi gazda, akkor tessék mondani, hogy ki! Én azt gondolom, hogy az, tisztelt államtitkár úr, akik pillanatnyilag használják, a menedzsment, akinek önök szeretnék a földet odaadni, nem is biztos, hogy helyben lakik, sőt meggyőződésem, hogy nem lakik helyben.
De amit sokkal jobban el lehet csípni az önök anyagában, az az, tisztelt államtitkár úr, hogy önök néhány ezer embernek szeretnének földet adni. Ez kiderül az előterjesztésből, amikor azt mondják, hogy egy település körzetében maximum a településen található termőföld egynegyede vagy ezer hektár lehet. Tessék kiszámítani az országban található termőföld méretét, ezt elosztani ezerrel, és megkapja, hogy hány embernek szeretnének önök földet adni, és szeretnének-e adni a családi gazdálkodóknak.
Még egyszer megkérdezem önöket: kik önöknél a föld használói? Hol laknak? Helyben? Ha helyben laknak, akkor pedig miről beszél ön, államtitkár úr, amikor azt mondja, hogy meg kellene változtatni azt az elővásárlási és elő-haszonbérleti sorrendet, amit az előző parlament nagyon helyesen és nagyon jól hozott meg? Ne tessék már úgy csinálni, mintha nem értené, hogy miről szól az előző törvény!
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit