DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Nagyon szépen köszönöm a szót, elnök asszony. Tekintettel arra, hogy a termőföld kapcsán itt már több hozzászólás elhangzott, úgy gondolom, néhány pontosító szót érdemes erre a kérdéskörre áldozni.
Csak a történeti hűség kedvéért jegyzem meg, hogy Magyarországon volt olyan időszak a rendszerváltozás óta, amikor külföldiek vehettek földet - ez egy konzervatív kormány idejére esett -, és volt egy másik időszak, amely szintén egy másik konzervatív kormány idejére vonatkozik, amikor is az Európai Unióval köttetett egy olyan megállapodás, hogy 2004. január 1-jén mindazok, akik addig az időpontig már három éve Magyarországon külföldiként letelepedtek, illetve itt földet művelnek, akár 2004. január 2-án meg is vehetik azt a földet.
Vagyis mindazok a vádak, amelyek a most előttünk fekvő anyag kapcsán a Szocialista Pártra hárulnak, azt hiszem, enyhén szólva alaptalanok, és nagyon ajánlanám a jelen lévő ellenzéki képviselőknek, hogy amikor ezt a hazugságáradatot locsolgatják itt a parlamenti ülésteremben, akkor ezt azért fontolják meg. (Közbeszólás a Fidesz soraiból.)
A másik pedig az, hogy itt bizonyos párton, de az is lehet, hogy földön kívüli politikusok (Dr. Kosztolányi Dénes közbeszólása.), akik most az elkövetkezendő időkben valamilyen népszavazást terveznek a termőföld kérdéséről (Dr. Répássy Róbert közbeszólása.), és azt hiszem, itt utalt erre Medgyasszay képviselő úr is - nos, emlékezetükbe szeretném idézni mindezen politikusoknak, hogy ezzel a bizonyos népszavazási kezdeményezéssel a nép hangján akarják leszavaztatni pont azt, amit ők egy évvel ezelőtt aláírtak az Európai Unióval.
Köszönöm szépen a szót. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit