LENDVAI ILDIKÓ

Full text search

LENDVAI ILDIKÓ
LENDVAI ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Veszélyes dolgok tanúi vagyunk. Vádak, rágalmak, sanda csúsztatások, furcsa összjáték és időzítés. Két út áll ilyenkor előttünk. Az egyik út: eljátszogathatunk így egymással négy évig. Lehet, hogy éppen ez a cél. Vádak és viszontvádak röpködhetnek itt a parlamentben. Csakhogy ez méltatlan dolog.
A másik út szokatlanabb. A másik út azt a felismerést tartalmazza, hogy a demokrácia méltósága teljes tisztánlátást követel. Jár ez a nemzetnek, jár a Magyar Országgyűlésnek, és jár a sekélyes politikai célból megtámadottnak és megvádoltnak is. Hiszen a mégoly ügyesen megrendezett kis tűzijátékok is csak a sötétben látványosak; a teljes napvilágot nem tűrik. (Az SZDSZ frakciója megérkezik az ülésre.)
Ezért azt javaslom, válasszuk ezt a második utat. Tudomásom van arról, hogy Medgyessy Péter, Magyarország miniszterelnöke, az egyedüli törvényes lehetőséget felhasználva, a belügyminiszterhez fordult: oldja fel a titoktartás törvényes kötelezettsége alól. Ez persze lehet, hogy furcsa azoknak, akik nem tudni, milyen üzleti célból tízmilliós hallgatási díjakat fizetnek a távozó munkatársaknak. De azt hiszem, mégis ez a jó út, hiszen ha a tények beszélnek, a rágalmak elhallgatnak.
Így lesz méltó, így lesz demokratikus, így lesz bátor és tisztességes. (Arnóth Sándor: Bravó!)
Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit