BORKÓ KÁROLY

Full text search

BORKÓ KÁROLY
BORKÓ KÁROLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én szeretném folytatni azt az érvelést, amit itt a családi gazdaságok mellett elkezdtem, és itt a birtokpolitikai irányelveknél is én szeretném, ha a családi gazdaságok kialakítása kerülne az első helyre, és a következő dolgok miatt szeretném, ha ez így lenne.
Vannak tipikusan családi műfajok, azt gondolom, a magyar mezőgazdaságban, és nagy örömmel tölt el, hogy a mezőgazdasági bizottság elnöke családi gazdálkodó, én eddig ezt nem tudtam, de ez valamelyest megnyugvással tölt el engem. Tehát vannak családi műfajok.
Én azt gondolom, hogy az igazán nagy értéket előállító mezőgazdasági ágazatok, elsősorban a kertészet, de az állattenyésztés egy része is, alapvetően családi műfajok. Dinnyét nem lehet 300 vagy 500 hektáron termelni, mert akkor valószínűleg a dinnyéből tök lesz, de a gyümölcstermesztés, a különböző zöldségtermesztési kultúrák, amelyek igazán jelentős pénzt hozhatnak a konyhára, az én véleményem szerint egyértelműen családi műfajba tartozó kategóriák. De idesorolnám az állattenyésztés egy jelentős részét is, mert én azt gondolom, hogy azokat az állattenyésztési módszereket, amelyek Kaliforniában és egyéb ilyen helyeken vannak, vagy például Dániában, egyre kevésbé lehet majd Magyarországon alkalmazni, sőt egy idő után az Európai Unióban sem lesznek ezek elfogadottak állatvédelmi és egyéb dolgok miatt.
(Herényi Károlyt a jegyzői székben Vincze László váltja fel.)
Én azt gondolom, hogy különösen a nagy állatok tekintetében (Derültség.) olyan létszám szükségeltetik, ahol a gazdálkodó, vagy az az ember, aki foglalkozik ezekkel a jószágokkal, még majdhogynem személyes kapcsolatot tud fenntartani ezekkel az állatokkal (Derültség.), mert akkor tud egy tehén is igazán nagy teljesítményt produkálni, ha minden rezdülésére odafigyel a gondozója. (Az elnök jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit