TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Géczi József Alajos képviselőtársunk említette itt, hogy mi van Kecskeméttől Mórahalomig, meg hogy micsoda elrontott törvényeket fogadtunk el az elmúlt esztendő végén. Kecskeméttől Mórahalomig, ha jól tudom, mindenütt a polgári oldal nyert. Talán ez is alátámasztja azt, hogy nem biztos, hogy olyan rosszak voltak azok a törvények. (Dr. Géczi József Alajos: Nem a választásokról beszéltem! A parasztokról, öreg!)
Göndör István foglalkozott a téeszek felszámolásának a kérdésével. Ő úgy fogalmazott, hogy ez bizonyos törvényeknek a következménye volt. Azt nem vitatom, hogy bizonyos törvények szűkítették a termőföldterületek mozgásterét, viszont állítom, hogy bizonyos törvények kiszélesítették a jogszabályokat ismerő téeszvezetők lehetőségeit.
Én végeztem téeszfelszámolást, láttam esettanulmányon keresztül, hogy mik történtek. (Az MSZP padsoraiból érkező közbeszólásokra:) Nem volt nagy buli, higgyék el! Az volt nagy buli, amit láttam és tapasztaltam, hogy miért is mentek csődbe ezek a szövetkezetek, illetve konkrétan azok a szövetkezetek, amelyeket láttam.
Herbály Imrétől elfogadom azt, vitatkozva Tóth Istvánnal, hogy nem közvetlenül a gazdálkodóknak szólnak ezek az országgyűlési határozati javaslatok, illetve országgyűlési határozatok, hanem a végrehajtó hatalomnak. De én azért megkérdezem, hogy mi szükség van erre, az ebben a formában beterjesztett határozati javaslatra, amikor az önök által sem kifogásolt részében a Nemzeti Földalapról szóló törvénynek rögzítve van 14 pontban, hogy mi a termőföldvagyon rendeltetése. Ezzel gyakorlatilag szorosan egybevágó módon, nem is nagyon részletezve most mint földbirtok-politikai irányelveket fogalmazzák meg ugyanazt. Kérdezem, szükség van-e erre. Vagy pedig csak egy látszatintézkedés ez, azért, mert annak idején megígérték, hogy országgyűlési határozati javaslatban kívánják ezt rendezni, és ennek az ígéretüknek szeretnének megfelelni. Úgy gondolom, hogy ennek az utóbbinak vagyunk a tanúi most.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit