TÓTH ISTVÁN

Full text search

TÓTH ISTVÁN
TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! A verseny valóban egészséges dolog, és itt csatlakozni szeretnék Balla képviselőtársamhoz, hogy a gazdaság minőségét és motorját a verseny adja, de egyenlő feltételek mellett.
Ezeket akarják önök, kedves baloldali képviselőtársaim, egyoldalúan felborítani, a kicsik rovására. Egyértelmű, hogy az árutermelő és nagyobb gazdálkodó szervezetek versenyelőnye mérhetetlen a kistermelőkkel, az egyéni és családi gazdákkal szemben.
Ez a Nemzeti Földalapról szóló törvénymódosítás és a hozzá kapcsolódó országgyűlési határozati javaslat ezért káros a vidéken élőknek.
(13.00)
Úgy gondolom, ha Karsai képviselő úr összeszámolná, hogy a vidéki választókerületekben milyen arány lépett föl, talán akkor visszavonulót kellene fújnia, hogy a polgári oldalt ismerték el, és nem a baloldali képviselőket - egyrészt.
Másrészt pedig sajnálom, hogy Herbály képviselőtársunk nem ismeri föl a saját munkájának súlyát. Igenis, az egyszerű ember tisztában van azzal, hogy itt a parlamentben bármilyen döntés van, az őrá kihatással van, legyen az akár országgyűlési határozat is. Kérem szépen, vegyen néhány szemesztert a saját munkájának az elvégzéséből, és akkor rá fog jönni, hogy milyen kihatással van a vidékre és az ország lakosságára. Úgy hiszem, hogy ezért káros a társas vállalkozásokat előnyben részesíteni.
Egyébként pedig röviden csak annyit, hogy a határozatban lévő sorrendben 16. helyen vannak a kezdő, fiatal egyéni gazdálkodók. Úgy hiszem, elég méltánytalan sorrend ez, és talán a versenyhelyzetnek az elképzelése önöknél így áll fenn.
Köszönöm szépen. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Jó voltál! - Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit