BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Köszönöm, elnök úr. Nem először halljuk a Ház falai között, hogy a Fidesznek a szociális érzékenysége a legrászorultabb családokat illetően milyen ugrásszerűen megnőtt, amióta ellenzékben vannak.
Két különböző dologról van szó ezekben a javaslatokban.
Az egyik az, hogy milyen abszolút összeget írunk be most 2003-ra, ami egy szofisztikus kérdés, nincs értelme róla vitatkozni, hiszen most döntöttük el a költségvetési számokat, a költségvetésben erre a célra körülbelül az a nagyságrend áll rendelkezésre, amit itt az előterjesztő meghatározott, ez a 4600 forint.
A másik kérdés, hogy mi történjen ezzel az összeggel évről évre, hogy ki tudjunk végre szállni ebből a licitálós vetélkedésből, hogy ki tud nagyobbat mondani, ki akarja jobban segíteni a szegény rászorultakat. Én azért hallgatom ezeket a licitálásokat olyan rossz szívvel, mert együtt ültünk itt a parlamentben, amikor a Fidesz a gyermekek után járó adókedvezményre tette le a voksát, amikor a Fidesz háromgyerekes családoknál tízezer forintot, havonta gyermekenként tízezer forintot biztosított adókedvezmény formájában. És hiába mondtuk el százszor és ezerszer ezen az oldalon, hogy de kérem szépen, ezt nem tudja mindenki igénybe venni, hogy kérem szépen, éppen a legszegényebb családok nem jutnak ehhez hozzá - ezekkel az érveinkkel süket fülekre találtunk. Most viszont, ellenzéki szerepben, ki tud nagyobbat mondani? Legyen 6500, 8400 (Az elnök jelzi az idő leteltét.), akárhány ezer forint ez az összeg. Még egyszer szeretném, ha arra is reagálnának, hogy mi történjen vele a jövőben (Az elnök jelzi az idő leteltét.), tehát miért nem felel meg az öregségi nyugdíjminimum 25 százalékában kifejezni ezt az ellátást.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit