DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném az elején nagyon világossá tenni, hogy az ellopott gépjárművek rendszáma nem titkos, nem is kezelik ezt titkosan. Azonban van egy törvényi szabály, ami alapján kizárólag a hatóságoknak, a törvényben megnevezett hatóságoknak lehet ezzel kapcsolatban ingyenesen információt, adatot szolgáltatni: a Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó és Nyilvántartó Hivatala, az okmányirodák, a közlekedésigazgatási hatóság és az eredetiségvizsgálatot végző szakértői állomások rendelkeznek hivatalból ezekkel az információkkal.
(10.50)
Azonban azt, hogy az ügyet előrevivő és segítő polgárőrök is hozzájuthassanak ehhez az információhoz, a képviselő úrral együtt én nagyon fontosnak tartom. Ezért engedje meg, hogy idézzek egy mondatot a polgárőrség 2001. évi közös értékelő jelentéséből, amelyben a következőt írták le: "Országos gyakorlat, hogy a szolgálatba induló polgárőrök a rendőrség ügyeletén megjelennek, és az ügyeletessel közlik, hogy hol meddig teljesítenek szolgálatot, hol lehet őket elérni, az ügyeletes pedig aktuális információkkal látja el őket, így eligazítást kapnak a területen történt bűncselekmények helyszínéről, az elkövetési módokról és a lehetséges elkövetői körről." Tehát azt, hogy a polgárőrök hozzájussanak ehhez az információhoz, én fontosnak tartom, és helyben, a rendőrségi és polgárőr-együttműködésnek meg kell tudni teremteni ezt az információs hálózatot. Ha ez nem így van, képviselő úr - és én az ön arcáról ezt vélem leolvasni, hogy ön nem ezt tapasztalta a gyakorlatban -, akkor a gyakorlatban van valami probléma és hiba. Én meg fogom ezt konkrétan vizsgálni, hogy ennek a gyakorlatát hogyan alakította ki a rendőrség, és amennyiben szükséges, fogok olyan intézkedéseket tenni, hogy a polgárőrök, a munkájukat segítendő, információkhoz hozzájussanak. (Az elnök jelzi az idő leteltét.) Azonban egy polgárőr-egyesület nem hatóság, tehát nem a hatósághoz hasonló jogosítványokra gondolok én, hanem a munkát segítő információkra.
Köszönöm szépen a kérdését. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit