DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Szeptember 19-én alakult meg a parlament európai uniós ügyekkel foglalkozó nagybizottsága, kezdeményezésünkre. Ezen a bizottsági ülésen két tájékoztató hangzott el. Részben én elmondtam, hogy az európai uniós tanács tagjaival folytatott tárgyalások milyen eredményre vezettek, részben pedig fejezetenként, egyenként a külügyminiszter úr végigment a témákon, és tájékoztatást adott a jelen lévő képviselőknek.
November 4-én, szintén a nagybizottság ülésén a külügyminiszter úr tájékoztatást adott arról, hogy mi volt az EU-csúcs brüsszeli döntése, és hogy mi milyen álláspontot képviseltünk a koppenhágai találkozón, ahol módunk volt elmondani mindazokat az aggályokat, amelyek foglalkoztatnak bennünket az európai uniós csatlakozással kapcsolatban. Ugyanakkor pedig elmondtuk azt is, mi az, amit örömmel fogadtunk és szívesen vettünk. Ehhez a sorhoz hadd tegyem hozzá, hogy december 4-én, legjobb tudomásom szerint a kormánynak az európai uniós csatlakozás ügyével megbízott főtárgyalója tájékoztatást fog adni a Fidesz-frakció részére, tudtommal és teljes támogatásommal. Tehát ez a procedúra, ez a folyamat, ami a tájékoztatást segíti.
Ezen túlmenően itt van egy sor feljegyzés, ami elkészült, írásos tájékoztató - ha megengedi, képviselő úr, ezt majd a válaszom után személyesen át fogom adni -, ami tartalmazza mindazokat az információkat, amik, azt gondolom, ilyen szempontból megfelelő jelentőséggel bírnak. Azt támasztják alá egyébként, amit szóban is elmondtunk.
A kommunikációs stratégiát e héten fogja a kormány megtárgyalni. Mihelyst megkaptuk - ez egy ilyen vastag anyag (A kezével kisaraszt mutat.), nekem a kezemben van már -, akkor ezt is rendelkezésre fogjuk bocsátani. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit