DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Most már majdnem feleslegessé teszi Dávid Ibolya hozzászólása az én kétpercesemet, hiszen elmondta annak a technikai módját, amivel el lehet jutni például ennek a kérdésnek a megoldásához, hogy új számot kapjon az alkotmány, és új preambulum jelenjen meg.
Most már csak arra szorítkozom, hogy ezzel érdemben a Fidesz-Magyar Polgári Párt is egyetért, mi is úgy gondoljuk, hogy már régen megérett az idő, hogy ettől az 1949-es évszámtól az alkotmányunkat megszabadítsuk, és megfelelő preambulummal lássuk el, hiszen az alkotmány jelenlegi preambuluma egyébként is egy provizórikus helyzetre utal, és az elmúlt tizenkét esztendő azt mutatja, hogy úgy tűnik, alkotmányunk hosszabb távon képezi a Magyar Köztársaság és a magyar társadalom állami és jogi berendezkedéseinek alapját.
Tehát indokolt az elnök asszony felvetése, és ha úgy akarjuk, akkor erre megtalálhatjuk a megoldást, az imént hallottuk annak technikai módját is. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit