DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Én a javaslatunknak azzal az elemével kapcsolatban, hogy egy külön törvény rendezze, és hogy az kétharmados legyen - ezzel az elemmel vitatkozott Wiener György -, a következőt szeretném elmondani vagy hozzátenni. A jelenlegi helyzetben az ellenzék, az ellenzéki pártok számára a körülmények biztosítják a beleszólás lehetőség ennek a népszavazásnak a minkénti megvalósításába. Én ezzel a javaslattal nem erről a lehetőségünkről akartam lemondani, képviselő úr, hanem azt a lehetőséget ajánlottam fel, hogy válasszuk külön a két kérdést, és ha netán nem tudunk a népszavazással kapcsolatos részletkérdésekben megegyezni - remélem, hogy nem így lenne, de tegyük fel, hogy netán ez bekövetkezik -, akkor emiatt ne bukjon el az egész alkotmánymódosítás ügye. Az alkotmánymódosítás ne bukjon el, és ne hiúsuljon meg az európai uniós csatlakozás lehetősége.
(17.40)
Tehát visszatérek ahhoz a kérdéshez, amit Eörsi képviselő úr mondott, hogy egy nagy nemmé összeáll-e a másik álláspont: hát ne álljon össze, tudjanak önök legalább annyira igent mondani, hogy jó, ezt a népszavazást kezeljük külön, és több esélyt adunk ezáltal az alkotmánymódosítás megvalósításának, hiszen azokban a kérdésekben, úgy tűnik - bár szintén elég messze, sőt nagyon messze állunk egymástól, és nagy elmozdulást eddig még nem érzékeltem -, de úgy tűnik, kisebb vita bontakozott ki az elmúlt hetekben közöttünk, mint a népszavazás ügyében.
Válasszuk külön a két területet, erre irányult a javaslatom, de nem arra, hogy lemondjunk arról a lehetőségről, hogy beleszólhassunk a népszavazás (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) megvalósításával kapcsolatos kérdések rendezésébe.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit