KOCSI LÁSZLÓ

Full text search

KOCSI LÁSZLÓ
KOCSI LÁSZLÓ, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Én teljes mértékben egyetértek önnel. Három dolgot szeretnék megjegyezni.
Az egyik az, amikor azt mondtam, hogy rövidesen olyan helyzetbe kerülhet a Citadella, amilyennek szeretnénk, ahhoz közelebb vezet talán a jogi eljárásnak az a fordulója, amelyik a jövő héten lesz. Tehát az események azért haladnak előre.
Másrészt arról szeretném tájékoztatni, hogy a kerület vezetése, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság az együttműködésben érdekelt, és ez az együttműködés, úgy tűnik, létre is jön az ügy megoldása érdekében.
Harmadrészt szeretném felhívni a figyelmét egy olyan körülményre, amely több, mint érdekes. Annak idején, amikor ez a negyvenéves bérleti szerződés létrejött, ezt a miniszter úr elődje, az önök kultuszminisztere nem támogatta. A kormányzat végül mégis odaadta negyven évre ezt a dolgot, azaz a szakmai és egyéb érveket félretolta. Azt gondolom, azt is el kell érnünk konkrét esetben és általában is, hogy ilyen ne forduljon elő olyan sokszor; ha lehet, egyszer sem.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)
(11.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit