DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr.
(Az elnöki széket Mandur László, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársam! Az ön aggodalma, úgy tűnik, tényleg alapos és mélyből táplálkozik, hiszen ezt a kérdést a létező összes miniszter, talán még a honvédelmi nem kapta meg, de rajta kívül a miniszterelnökön is átment, az FM-en is átment, és a megoldás is megvan. (Taps a kormánypártok soraiban.) Annak dacára, hogy a 2001., bizony, kedves barátaim, 2001. VII. hó 3-án kiadott környezetvédelmi miniszteri rendelet - most épp kiment az aláírója - nyilvánította veszélyes hulladékká az európai uniós direktívák szerint, kétségtelen igaz, azt az ételhulladékot, amire nézve augusztusban ennek a kormánynak kötelessége volt azt a rendelkezést kiadni, ami az állati feletetést tiltja; de milyen állatoknál tiltja? A sertésnél tiltja, az összes többi állatnál nem. Az ATEV-nek igenis van egy olyan kapacitása... (Font Sándor közbeszól.) Kedves Font úr, olyan mint a hamisbor-készítés, csak erről át lehet állni a valódira is; mert a húsliszt-előállítással, amellyel az ATEV korábban foglalkozott, most piaci zavarok... (Font Sándor közbeszólására:) Eltársaloghatunk arról is egyébként, autentikus vagyok minden témában, szóval kérdezhet... (Derültség és taps a kormánypártok soraiban.)
Nos, a húsliszt-értékesítési problémák miatt az ATEV-nek egy csomó kapacitása fölszabadult, sajnos a BSE-járvány veszélye miatt nem lehet a húslisztet értékesíteni. Ezzel szemben ez az ételmaradék hőkezelés után minden prémes, szőrös, bőrös állat - kivéve a sertést - etetésében alkalmazható, így az ATEV ezen kapacitása minden további nélkül erre átállítható. Az ATEV a felvásárlással foglalkozik is, igaz, nem ingyen, ez kilónként 29 forintos támogatással megy, és ennek a támogatási rendszernek a működtetése közintézmények esetében önkormányzati, illetve belügyminisztériumi és részben FM-támogatással kompenzálható.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit