DR. ÁDER JÁNOS

Full text search

DR. ÁDER JÁNOS
DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Medgyessy Péternek "Egyetértésben a nemzettel" című programja kezdődik egyébként ezzel a mondattal, csak a rosszabb emlékezetű MSZP-s képviselők számára mondom ezt.
Fél év telt el a Medgyessy-kormány megalakulása óta. Fél éve folytatja a Medgyessy-kormány gátlástalan hazugságpropagandáját ellenfelei lejáratására. (Derültség, zaj az MSZP és az SZDSZ soraiban.) Fél éve folytat a Medgyessy-kormány hajtóvadászatot politikai ellenfelei likvidálására. Fél éve kényszeríti a Medgyessy-kormány politikai megrendelések teljesítésére a rendőrséget és az adóhatóságot.
Mindennél beszédesebb adatokat közölt erről a Magyar Hírlap szeptember 21-i száma. Eszerint a Medgyessy-kormány első négy hónapja alatt tízszer annyi célzott vizsgálatot indított az adóhatóság, mint az Orbán-kormány négy éve alatt. Mindennél beszédesebb az a tény, hogy Medgyessy Péter a politikai hajtóvadászatot egy Háry János babérjaira pályázó politikai államtitkárra bízta, akinek szakmai hozzáértését már a Népszabadság is megkérdőjelezi. (Általános zaj az MSZP és az SZDSZ soraiban.)
Mindennél beszédesebb az a tény, hogy a politikai megrendelésre indult vizsgálatok egy részét magáncégekre bízzák több száz millió forintért, e cégekre ugyanis a büntetőeljárási törvény rendelkezései nem vonatkoznak, így szabadon garázdálkodhatnak. Igaz, a rendőrség sem jeleskedik a törvények betartásában, hiszen már hónapok óta nem adják vissza ügyészi felszólításra sem a törvénytelenül lefoglalt iratokat, az egyes rendőri akciók pedig nyilvánvalóan a politikai megfélemlítést szolgálják. Mert vajon miért volt szükség egy kétgyermekes családanya őrizetbe vételekor arra, hogy 24 óra alatt kétszer meztelenre vetkőztessék, és a testüregekre is kiterjedő motozásnak vessék alá? Vajon ezt a bánásmódot a Szocialista Párt nagy barátjával, Tasnádi Péterrel szemben is alkalmazták-e? Mert vajon miért volt szükség arra, hogy egy másik anyát reggel 6 órakor, koraszülött és folyamatos ápolásra szoruló gyermeke mellől megpróbáljanak előállítani?
Úgy tűnik, a kormány nagyotmondó államtitkára minél többször sül fel vádjaival, annál dühödtebben próbál új áldozatokat találni (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Szégyen!), márpedig a felsülésből az utóbbi hónapokra jutott bőven. Lássunk néhány példát!
Nagyotmondó László még a múlt év végén feljelentést tett az M3-as, M30-as autópálya építésével kapcsolatban. A feljelentés olyan mértékben nélkülözött minden ténybeli alapot, hogy az ügyészség a nyomozást megtagadta; el sem rendelte, hanem megtagadta.
Nagyotmondó László a Magyar Építőipari Kht. ügyében szintén feljelentést tett, de az ügyészség tíz nappal ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy semmilyen törvénysértés nem történt.
Nagyotmondó László SZDSZ-es barátaival négy éven át vádolta az APEH korábbi elnökét, hogy adatokat törölt az adóhatóság számítástechnikai rendszeréből. Az APEH önök által kinevezett új elnöke négy vizsgálatot folytatott le, és kiderült, hogy a hosszú bájtok éjszakája csak az MSZP-s és SZDSZ-es politikusok fantáziájában létezett. De folytathatjuk.
Az MSZP-s rágalmakkal szemben az Állami Számvevőszék nem állapított meg törvénysértést az Ifjúsági és Sportminisztérium közbeszerzéseivel kapcsolatban. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által kezdeményezett vizsgálat pedig cáfolta a rágalmakat a Hídember című filmmel és a Terror Háza múzeum megépítésével kapcsolatban.
Joggal merülhet fel bennünk a kérdés: mi az oka a törvénytelen eszközökkel folytatott, alaptalan rágalmazásokra épülő politikai hajtóvadászatnak. Egyetlen magyarázatot találunk: ez a figyelemelterelés.
A szocialisták el akarják terelni a figyelmet a jövő évi béremelések elmaradásáról; a szocialisták el akarják terelni a figyelmet a 400 milliárd forintos állami vagyon előkészítés alatt lévő lenyúlásáról; a szocialisták el akarják terelni a figyelmet az MSZP korábbi és mostani disznóságairól. Ez az állami rangra emelt hazudozás sem feledtetheti azonban azt a tényt, hogy miközben önök úton-útfélen a Fidesz politikusait vádolják korrupcióval, addig a száz leggazdagabb magyar között négy szocialista politikust is találunk: Kapolyi László, aki ma szocialista politikus és parlamenti képviselő, Máté László, az MSZP egykori pénztárnoka, Nagy Imre, a KISZ KB volt vezetője és Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter tanácsadója.
Vajon, az üvegszemű politikai államtitkár érdeklődését miért nem kelti fel a szocialista politikusok vagyongyarapodása? (Derültség, zaj az MSZP soraiban.) Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit