DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor arról beszélünk, hogy ki a vesztese ennek a költségvetésnek, nincs nehéz dolgunk: mindenki vesztese. Esetleg azon lehet gondolkodni, hogy ki jobban, ki kevésbé. Már mi is vesztesei vagyunk, mert fejezetenként nem tudunk vitatkozni, érvelni a módosító indítványok mellett, hanem össze kell csomagolni egybe, és úgy beszélni. Ilyen még nem volt egyébként a tizenkét év alatt - de ez a dolog egyik része.
A másik része, hogy az önkormányzatokat milyen károk érték. Nézzük a szennyvíztisztítást és szennyvízelvezetést: egészen cinikus és érthetetlen érvelést kaptunk a bizottság ülésén, amikor azt mondták, hogy azért kell kevesebbet adni - felét - jövőre, mint az idei évben, mert megoldódtak a problémák.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ha megoldódtak a problémák, akkor az Orbán-kormány nagyon jól dolgozott. Sajnos bármennyire jól dolgozott az Orbán-kormány, azt mindannyian tudjuk, hogy ha olyan ütemben folynak a szennyvízberuházások, mint amilyen ütemben folynak, 80-100 év kell, hogy EU-konform legyen a szennyvízelvezetés és -tisztítás. Ehhez képest önök a felére vitték. Hogy ez a cinikus érvelés mennyire nem igaz: 2004-re, 2005-re, tehát amikor ígérgetni kell, akkor önök már 7 milliárdot, 5 milliárdot és újra 5 milliárdot ígérnek.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mi lesz a kiemelt városok szennyvízelvezetésével és -tisztításával? De hogy nehogy azt mondják önök nekünk, hogy csak olyan módosító indítványt adunk be, ami elvisz, hanem ami hoz is, olyan is van; csak tisztelt képviselőtársaim, le kell számolni egy dologgal, mégpedig a lobbikkal.
(14.50)
Vagy továbbra is elfogadjuk a termékdíj vonatkozásában és a különböző környezetvédelmi bírságok terén, hogy a lobbik határozzák meg, milyen emelés van, akkor valóban nem lesz pénzünk, nem lesz lehetőségünk.
Olyan módosító indítványokat is benyújtottunk, amelyek arról szólnak, hogy a szennyvízbírság, a légszennyezésbírság jelentősen növekedjen. És bizony a termékdíjakat növelni kell, és ezen bevételekből, a Környezetvédelmi Alap célfeladatokból lehet olyan feladatokat ellátni, amelyeket önök egyébként a kormányprogramban vállaltak, amikor azt mondták, hogy megoldják a szigetközi vízpótlást. Önök ezt a szigetközi vízpótlást betették azokba a fejezeti kezelésű előirányzatokba, amelyeket az idei felére csökkentettek. Mint látjuk, ebből semmilyen vízpótlás nem lesz.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit