DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Másként is meg lehet fogalmazni azokat a csomagokat, amire Varga képviselő úr az imént a Fidesz benyújtott javaslatai kapcsán hivatkozik: van egy adóemelési csomag a Fidesz javaslatai között, és van egy illetéknövelési csomag. Hiszen az szja-bevételeket oly mértékben növelték a Fidesz által benyújtott javaslatok, ami közel 20 százalékos mértékű jövedelemadó-növekedést tenne szükségessé, ha azt a bevételt teljesíteni kellene. Az illetéknövekedésnél pedig közel egyharmad arányban növelnék a Fidesz által benyújtott javaslatok összességében az illetékbevételeket a költségvetésben. Tehát sajnálatos módon azt gondolom, hogy mi ezt nem tudjuk támogatni, hiszen mi azt mondtuk, hogy az szja-ban az átlagos mérték csökkenése mellett vagyunk, és az illetéknél pedig az a mértéknövekedés van betervezve, ami az egyébként korábbi törvényben elfogadott egyedi tételek növeléséből adódik.
Ellenben szeretném felhívni képviselő úr figyelmét arra, hogy ha a 9. ajánlási számtól kezdődő javaslatcsomagot végignézi, akkor garantált és biztosított valamennyi önkormányzat esetében annak a problémának az elhárítása, amiről itt olyan mértékben a vitában is szó volt, amilyen mértékben; nevezetesen valamennyi önkormányzat Magyarországon a következő évben, ha nem fedezi le a költségvetési javaslatban szereplő bevételi többlete az 50 százalékos bérnövekedés miatti kiadási igényét, akkor meg fogja kapni a költségvetésből azon forrásokat, ami ennek a fedezetéhez szükséges. Azaz a magyar költségvetés biztosítani fogja valamennyi önkormányzat számára az 50 százalékos közalkalmazotti béremelés miatti kiadási többlet fedezetét, nem lesz arra szükség, amiről itt képviselő úr és mások is beszéltek, azaz a felvetett probléma orvoslása két kormánypárti képviselő benyújtott javaslata alapján biztosított lesz.
Szeretném azt is elmondani, valóban úgy ítéltük meg, hogy a rendőrség dologi kiadásainak fedezeteként szükséges még mintegy 5 milliárd forinttal növelni az előirányzatát, ez a módosító indítvány is be van adva kormánypárti képviselők által; remélem, az ellenzék is támogatni fogja.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit