FARKAS IMRE

Full text search

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Kedves Képviselőtársaim! Nem is gondoltam, hogy a falugáznak ilyen sikere lesz az Országgyűlés plenáris ülésén. Mindenesetre én is fontos dolognak tartom, hogy valóban oldjuk meg ezt a problémát, mert két éve semmi nem történt.
Amit Szalay Gábor államtitkár úr mondott, ahhoz szeretném elmondani, hogy igenis van lehetőség a kompenzációra. Az lett volna a megoldás, amit 2001 januárjában benyújtottunk, hogy a gázszolgáltatásról szóló törvényt módosítsuk. Tehát ilyen úton ez a kérdés rendezhető lett volna, ez később vett más fordulatot.
Egyetértek azzal, hogy a fejlesztést célszerű megvalósítani mindenütt, ahol ez nem irreálisan magas költségű, de valóban vannak olyan települések, ahol viszont rendkívül sokba kerül. Én nem gondolom, hogy Ivanics képviselő úr javaslata kapcsán a fatüzeléshez kell visszatérni, hanem egészen más megoldásokkal lehet kísérletezni.
Ugyanakkor szeretném elmondani, mégiscsak várjuk a gazdasági tárca szakmai állásfoglalását ebben a kérdésben, mert ha szó van arról, hogy a gázáremelés során bizonyos szociális jellegű kiegészítések, normatívák lesznek bevezetve, akkor elképzelhető, hogy a falugáz ügye is besorolható ebbe a kategóriába. Ezt azonban csak egy esetben tudjuk elképzelni, ha a besorolás nemcsak azt jelenti, hogy a földgázár és az új gázár közötti különbséget kapják meg kompenzációként a falugázban érintett települések, hanem ha a mai falugázár és a megemelt gázár közötti különbségre vagy annak a különbségnek egy jelentős részére terjed ki a kompenzáció.
Ha erre konkrét szakmai választ kapnánk, akkor nem biztos, hogy ezekre a fejlesztésekre is szükség lenne. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit