GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Csak Varga Mihály képviselő úr személyi jövedelemadóval összefüggő kérdéseire kívánok hivatkozni, és így, ahogy Veres János elmondta, egészen konkrétan, hogy egyértelmű legyen. Önök, kedves képviselő úr, a 962 milliárdos bevételhez még 475 milliárdos növekményt tetszettek tervezni. Azt gondolom, hogy ez bemutatja az egésznek a komolyságát még azon túl, amit Veres János mondott. Ebben is különbözünk, Domokos képviselő úr, mi ellenzéki időszakunkban csomagot nyújtottunk be valóban (Közbekiáltások a Fidesz soraiból: Bokrost!!! - Kuncze Gábor: Egyszerre, gyerekek!), de annak a forrásai és a kiadások összhangban voltak. Bocsánat, én ellenzéki időszakot mondtam. (Zaj az ellenzéki padsorokban.)
A továbbiakban a személyi jövedelemadóról hadd mondjak néhány szót. Azt gondolom, hogy abba kellene hagyni - erre bátorkodtam hivatkozni az általános vita vezérszónokaként is - azt a riogatást, amit önök tesznek. Én tudom, hogy a volt pénzügyminiszter úr tudja, hogy azok az állampolgárok, mindegy, hogy jobboldaliak vagy baloldaliak, akiknek ma 120 ezer forintos havi bruttó keresetük van, legfeljebb 90 ezer forint jövedelmük eshet a 40 százalékos jövedelemsávba vagy adósávba, tehát nem az egész jövedelme, erről szó sincs; viszont ehhez hozzátartozik az, hogy azok, akik viszont minimálbéren évi 600 ezer forint körüli jövedelmet tudnak megszerezni, nem fizetnek adót. Tehát annak az eredménye ez, hogy a személyi jövedelemadóban nincs az a növekmény, amiről önök beszélnek vagy álmodnak, vagy amit látni szeretnének.
Még annyit hadd tegyek hozzá: önök, amikor az adótörvények vitája volt, kevésnek tartották azt a közel 2 százalékos csökkenést, amit mi elértünk végre, ezzel szemben megmutatták az igaz arcukat a költségvetési módosítókban.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit