DR. LÁZÁR JÁNOS

Full text search

DR. LÁZÁR JÁNOS
DR. LÁZÁR JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Ott szeretném folytatni, ahol Szabó Zoltán képviselő úr abbahagyta. Ő sajnos tévedésben van, ugyanis módosító indítványokkal sem lehet megoldani azokat a forrás- és működési hiányokat, amelyek az önkormányzatoknál jelentkeznek. S itt nemcsak az önhikis önkormányzatokról van szó, hanem ezen túl vannak olyan önkormányzatok is, amelyek nem férnek be az önhibájukon kívül hátrányos helyzetűek közé, egyébként pedig forráshiányosak.
(18.00)
Most tervezik az önkormányzatok a jövő évi költségvetési koncepciójukat, és ez a költségvetési koncepciótervezés rávilágít arra, hogy ez a bérnövekmény mindenütt súlyos működési problémákat fog okozni az önkormányzatoknál, nagyságtól függően. Az a fajta tőkekiszivattyúzás folyik, ami hosszú évekig jellemzett minden országos költségvetést. Elvonják a fejlesztési célú forrásokat a települési önkormányzatoktól, ugyanis az iparűzésiadó-bevétel és a saját bevételek nem működési célú bevételei a települési önkormányzatnak. És ha ehhez még hozzátesszük azt, hogy a jövő évben nehezülni fog az önhikire való pályázás, ha hozzátesszük azt, hogy a 2002-es szinthez képest csökkennek a fejlesztési célú támogatások, akkor világosan látszik, hogy dologi kiadásokra, illetve a különböző közellátások inflációs növekményére kell fordítani az iparűzési adót. Miből fogják a települési önkormányzatok a fejlesztések pályázati önerejét biztosítani, ha működésre megy el minden forint? Ez a kérdésem és az észrevételem. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit