DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Én már kevés dolgon csodálkozom, de azért azon, amit Gyimesi képviselő úr az imént elmondott, egy kicsit meghökkentem. Hogy városok és települések közötti diszkriminációról beszélve ne égjen le a bőr valakinek az arcáról, aki ahhoz az ellenzékhez tartozik, amely kormánytöbbségként négy éven keresztül fosztogatta és rabolta az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat (Moraj a Fidesz padsoraiban. - Közbekiabálások.), ez azért, elnézést kérek, tisztelt képviselő úr, egy kis túlzás!
A pénzügyminisztériumi vétóval, tisztelt képviselő úr, az előző kormány pénzügyminisztere akadályozta meg minden alkalommal azt a tömegközlekedési díjemelést, amellyel, ha nem is lehetett volna egyensúlyba hozni a Budapesti Közlekedési Vállalat költségvetését, de legalábbis valamelyest mérsékelni lehetett volna a veszteségeket, ha már a költségvetés erre nem volt hajlandó, és ezáltal egy kicsit normálisabb tömegközlekedést lehetett volna Budapesten fenntartani. Nem lehetett, és ez önöknek volt köszönhető, tisztelt képviselő úr.
Mondom mindezt annak a módosító indítványnak az egyik benyújtójaként, amely módosító indítvány a BKV adóssághelyzetét - az önök kormánya alatt kialakult adóssághelyzetét - hivatott rendezni.
(18.20)
Ami Márton Attila képviselő úrnak a módosító indítványát illeti, én bátorkodtam ehhez egy csatlakozó módosító indítványt benyújtani, ez valamennyi étkező gyerek után visszaállítana egy egész évre szóló 22 ezer forintos normatívát, és a - durva becslések szerint - 600 ezernyi, rászoruló kategóriába tartozónak szeptember 1-jétől egy 18 ezer forintos kiegészítő normatívát.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit